preskoči na sadržaj

Osnovna škola Turnić Rijeka

Login
Tražilica
e-Dnevnik

Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Grad Rijeka

Anketa
Vaš omiljen predmet je:

Carnet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
02.08.2018. 13:06
Pilot projektom e-Škole započela digitalna transformacija škola u Hrvatskoj
Škole koje sudjeluju u CARNET-ovom pilot projektu "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola" značajno su napredovale u primjeni digitalnih tehnologija, pokazuju rezultati završnog vrednovanja digitalne zrelosti škola koje su CARNET i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI), akademski partner na projektu, proveli u razdoblju od veljače do travnja ove godine.

18.07.2018. 12:28
Svečano potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)
U srijedu, 18. srpnja 2018. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt „Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)", referentnog broja KK.01.1.1.08.0001, u okviru „Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. -2020."

02.07.2018. 10:31
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, CARNET i UNESCO surađuju u pripremi Strategije digitalne zrelosti škola
U sklopu provedbe projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ u Zagrebu se, od 2. do 4. srpnja 2018. godine, održava posljednja radionica Povjerenstva za izradu Strategije digitalne zrelosti škola. Radionicu organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET kao nositelj pilot projekta e-Škole, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te stručnjacima iz UNESCO-a.

02.07.2018. 09:43
Webinar: Život Engleskog jezika u Školi za život
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom - CARNET i i Hrvatskim udruženjem profesora engleskog, organizira webinar pod nazivom Život Engleskog jezika u Školi za Život. Webinar će se održati u ponedjeljak, 9. srpnja 2018. godine od 20 do 21 sat. 

20.06.2018. 15:01
Uspješno proveden projekt “Jačanje kapaciteta za razvoj i reviziju CARNET-ovih usluga vezanih uz primjenu IKT-a u obrazovanju”
U okviru programa Erasmus+ proveden je projekt pod nazivom “Jačanje kapaciteta za razvoj i reviziju CARNET-ovih usluga vezanih uz primjenu IKT-a u obrazovanju” u sklopu kojeg su ostvarene četiri mobilnosti, od čega su dva strukturirana tečaja i dva promatranja rada u inozemstvu ( Job shadowing ). Na mobilnostima je sudjelovalo četvero djelatnika CARNET-a, Tina Marković, Ana Orlović, Gordana Jugo i Ivica Matotek

15.06.2018. 14:43
Objavljena "Nacionalna taksonomija računalno-sigurnosnih incidenata"
U okviru provedbe projekta GrowCERT izrađena je “Nacionalna taksonomija računalno-sigurnosnih incidenata” nastala temeljem  Akcijskog plana za provedbu Nacionalne strategije kibernetičke sigurnosti . 

14.06.2018. 23:54
Uklonjene poteškoće u radu e-Dnevnik aplikacije za učenike
U četvrtak, 14. lipnja 2018. godine, u kasnim večernjim satima uočene su nepravilnosti u radu e-Dnevnik aplikacije za učenike. CARNET je tijekom noći poduzeo sve radnje na uklanjanju poteškoća s pristupom e-Dnevnik aplikaciji koje su uočene kod dijela korisnika sustava ocjene.skole.hr  te je u ranim jutarnjim satima uspostavljena puna funkcionalnost e-Dnevnik aplikacije za učenike.

12.06.2018. 14:17
Nacionalni CERT u međunarodnoj vježbi Cyber Europe 2018
Nacionalni CERT i ove je godine sudjelovao u međunarodnoj vježbi Cyber Europe 2018 koju je organizirala Agencija EU-a za kibernetičku sigurnost (ENISA) u suradnji s tijelima i agencijama iz područja kibernetičke sigurnosti iz cijele Europe. 

06.06.2018. 09:38
Hrvatske škole u europskom projektu za razvoj digitalnih kompetencija
S početkom školske godine 2018./2019., posredstvom Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, nastavnici 1. i 2. razreda svih srednjih škola u Republici Hrvatskoj moći će koristiti inovativnu CRISS platformu za stjecanje, vrednovanje i certificiranje digitalnih kompetencija svojih učenika.

28.05.2018. 13:52
Održana svečana dodjela nagrada pobjednicima CARNET-ovog natjecanja „Lektira na pozornici robotskog kazališta“
U subotu, 26. svibnja 2018. godine, u 11 sati u I. tehničkoj školi Tesla održana je svečana dodjela nagrada pobjednicima CARNET-ovog natjecanja namijenjenog svim osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj „Lektira na pozornici robotskog kazališta“.

Raspored sati

Vremenik pismenih ispita

Informacije za roditelje

Radno vrijeme službi

Zvončari

Čakavski rječnik

Prijatelji

Lukin portal

Hrabri telefon

Na današnji dan

Portal edu.hr

Učilica

Prometna učilica

e- Lektira

online enciklopedija

Toni Milun

Tražilice

Google

Yahoo

Računi e-pošte

Carnet webmail

Gmail

Yahoo mail

Windows Live Hotmail

Freemail Net.hr

Slobodno vrijeme

Facebook     Twitter

You Tube

Iz našeg kraja

rijekadanas.com

korzo.net

Portali i e-novine

novilist.hr Jutarnji list.hr

tportal.hr Dnevnik.hr

Indeks.hr net.hr

 24sata.hr    Sportske novosti

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 4. 2015.

Ukupno: 368861
Ovaj mjesec: 2340
Ovaj tjedan: 565
Danas: 6
Radovi učenika
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici 4.a na eTwinning projektu "What do you hear in nature"
Autor: Dijana Matijević, 14. 6. 2016.

Učenici 4.a razreda uključili su se u jedan prirodoslovno-ekološki projekt potkraj veljače. Poljska učiteljica razredne nastave predstavila je ideju projekta, ciljeve i zadatke, te pridobila znatiželjne četvrtaše. Na projektu je aktivno radilo deset europskih učitelja i više od 200 učenika od ožujka do lipnja.

Pogledajte što smo radili...


O projektu

Cilj projekta bio je promatrati buđenje prirode nakon zime te isticati ljepotu prirode kroz crteže, fotografije, literarne radove, plakate i powerpoint prezentacije. Jedan od zadataka bio je svakodnevno bilježenje temperature zraka i vremenskih prilika pomoću simbola tijekom ožujka i travnja. Dio projekta je bila tema očuvanja okoliša i brige za okoliš te eko aktivnosti u našoj školi. Učenici su na temelju promatranja fotografija, crteža i kalendara vremena donosili zaključke o buđenju prirode kod nas i u drugim europskim zemljama, naučili o podneblju i klimi te upoznali kako se u Poljskoj, Grčkoj, Turskoj, Španjolskoj, Litvi i Italiji učenici brinu za svoj okoliš. Kroz cijeli projekt učenici su bili izloženi engleskom jeziku.

Što smo mi radili?

Za početak smo postavili termometar na prozor učionice te vrijedno svakodnevno bilježili temperaturu zraka i vremenske prilike tijekom ožujka i travnja. Svaki učenik je bio uključen u ovu aktivnost i s lakoćom je izvršavao. Tjedno smo postavljali tablicu na Twinspace projekta i uspoređivali vrijeme s drugim europskim zemljama.

 

 

Često smo boravili  na zraku i promatrali promjene u prirodi, razgovarali, zaključivali, uspoređivali, fotografirali, crtali i potom izrađivali plakate. Učenici su u slobodno vrijeme fotografirali pupanje, cvjetanje i svaku naznaku proljeća. Samostalno su postavljali fotografije na Twinspace projekta te komentirali fotografije učenika iz drugih zemalja.

 

Prvi cvjetići...

Priroda se budi...

Crtamo...

U šetnji prirodom...

Vremenske prilike...

...i neprilike s olujnim jugom.

 

S ponosom smo predstavili aktivnosti za Dan planeta Zemlje. Pisali smo, fotografirali i upoznali sudionike projekta sa Zelenom čistkom. Pohvaljena je ideja i inicijativa. yes

Izradili smo plakat na temu Dana planeta Zemlje, te pisali činkvine (peterostih) o Zemlji i očuvanju okoliša. Učenici su bili oduševljeni aktivnošću. Posadili smo cvijeće i zazelenili učionicu. Također smo obukli našu učionicu te prozore škole u proljetno ruho. Naučili smo pjesme o proljeću na engleskom jeziku. Zahvaljujemo profesorici Nini Čalić. smiley

 

Zelena čistka

Činkvine o očuvanju okoliša

Proljeće u školi

Pjesma o proljeću

 

Učenici su svakodnevno posjećivali Twinspace projekta, postavljali fotografije, pregledavali radne materijale i komentirali ideje učenika iz drugih zemalja.

Projekt smo zaokružili ppt prezentacijom o očuvanju okoliša u kojoj smo detaljno objasnili kako mi brinemo o okolišu, razvrstavamo otpad, te sakupljamo stari papir i plastične čepove.

Što na kraju reći nego da smo puno toga naučili i odlično se zabavili tijekom projekta "Što čuješ u prirodi?".

Tu je i zasluženi eTwinning certifikat...

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju