2020-04-26 20:15:48

27. 4. 2020.

                                              1. b razred

 

Protekli tjedan bili ste redoviti u radu, marljivi i puno toga naučili. Nacrtali ste lijepe crteže, naslovnice, napravili prekrasne lutke, napisali vrijedne pjesmice... Svih vas pohvaljujem, odlični ste!

Matematika

1. Zbrajanje 10 + 3

2.  Ponavljanje. Najprije sam/sama riješi zadatke u rubrici ZNAM,  u udžbeniku Moj sretni broj 1 na 110. stranici.

3. Danas ćeš naučiti zbrajati desetice i jednoznamenkaste brojeve. Neće biti teško ako budeš pratio/pratila upute i služio/služila se svojim udžbenikom Moj sretni broj. Promotri ilustraciju sa zadatkom u udžbeniku na 110. stranici i pokušaj  riješiti zadatak. Zatim klikni na poveznicu,  https://www.e-sfera.hr/dodatni-digitalni-sadrzaji/8a8394f6-5e09-4edb-a39a-d2a958543142/ – otvori rubriku e-Učionica na kojoj se nalazi ilustracija sa zadatkom te ZVUČNI ZAPIS, poslušaj i provjeri jesi li uspješno riješio/riješila zadatak. Otvori  rubriku Interaktivna stimulacija pa  DOVUCI BROJ - DOPUNI JEDNAKOSTI. 

Kako bi ti računanje zadatka 10 + 3 bilo lakše i jasnije služi se brojevnom crtom ili ravnalom.

4. Riješi na isti način i preostale zadatke u udžbeniku na 110. i 111. stranici.

5. Plan ploče. Prepiši u bilježnicu. Naslov napiši crvenom bojom.

6. Samoprocjena.  Nacrtaj u bilježnicu cvjetić i onoliko latica koliko smatraš da si shvatio/shvatila ovo zbrajanje (ako si sve razumio/razumjela nacrtaj 5 latica).

 

                                     ZBRAJANJE  10 + 3

 

10 + 3 = 13                                                                                                                                                                    3 + 10 = 13                                                                                                                                                                                                  13 = 10 + 3                             SVE JE TO 13!                                                                                                                                                                                  13 = 3 + 10                                                                                                                                                                                1D + 3 J = 13

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Hrvatski jezik

Pisanje na zadani poticaj.

1. Danas ćeš pisati priču o bubamari. Otvori link, https://drive.google.com/file/d/1eRc6fgUiDO6bRnT3Y6MRmyG9lYf4oX4h/view

2. Pričanje. Na listiću se nalazi šest slika. Za svaku sličicu osmisli po jednu rečenicu, a rečenice poveži u kratku priču. Pričaj je naglas, a možeš i svojim ukućanima sve dok ne budeš zadovoljna/zadovoljan.

3. Pisanje. Nakon toga zapiši svoju priču. O svakoj slici napiši jednu rečenicu. Svaka priča ima svoje događaje i likove. Kada pišeš priču bitno je paziti na redoslijed događaja. U priči spomeni likove koji se nalaze na  slikama. Rečenice ne trebaš pisati u novi redak crtovlja. Piši u pisanku velikim tiskanim slovima. Smisli i naslov svoje priče koji sam/sama odrediš. Naslov napiši crvenom bojom. Pazi na urednost u pisanju. Iza svake rečenice stavi znak (točku, upitnik ili uskličnik). Kada napišeš priču, pročitaj je i ako uočiš pogreške u pisanju, ispravi ih.

Zadatak riješi do 29. 4. 2020. godine.

4. Crtanje. Ako želiš, nacrtaj bubamaru ispod priče u pisanku.

5. Za one koji žele više! Uz pomoć roditelja potraži na internetu zanimljivosti o bubamarama i njihovim točkicama.

 

Priroda i društvo

Rast i razvoj biljke

1. Promotri sliku na stranici udžbenika Istražujemo naš svijet 1  na 92.  stranici i razmisli. Što je maslačak? BILJKA  Usmeno opiši rast i razvoj maslačka. Vjerujem da ste zaključili da se BILJKE razvijaju iz SJEMENKE.

2. Pogledaj kratki film o rastu i razvoju biljke, klikni na link, https://www.e-sfera.hr/dodatni-digitalni-sadrzaji/a68aef14-c4cf-488d-b745-94c9ff85ae83/  

Na istom linku riješi 1. i 2. zadatak te se poigraj sa hvatanjem krtica.

3. Plan ploče. U  bilježnice prepišite naslov velikim tiskanim slovima crvenom bojom  te nacrtaj sliku na 93. stranici udžbenika.

 

                ŠTO  JE  BILJCI  POTREBNO  ZA  RAST  I  RAZVOJ?

 

 

Tjelesna i zdravstvena kultura

1. Vježbaj, klikni na link  https://youtu.be/kvLozBas93M

2. U svome domu možeš  iskoristiti blagovaonski stol, stolice, igračke,  jastuk, kućne papuče... kako bi napravio kratki poligon. Smisli kako proći kroz postavljene prepreke. Zapamti da nisi u dvorani i da moraš biti oprezan/oprezna zbog svih stvari oko sebe.

 

                                Srdačan pozdrav, vaša učiteljica


Osnovna škola "Turnić" Rijeka