2020-03-06 16:30:40

Zdrava prehrana u 2.b

Temu preventivnog programa: Prehrana 2.b je proveo 28.02.2020. 

U anketnom listiću Zdrava hrana učenici su odgovorili na tri pitanja: što jedu u školi, što vole jesti i što treba jesti (školska marenda). Učenici su istu anketu proveli i u PB (ručak i užina). Bilo je zanimljivih odgovora koji su uglavnom ovisili o prehrambenim navikama učenika i o zdravim (nezdravim) obrocima tijekom dana.

          
Rješavali su nastavni listić: Hrana koju volimo.
Po skupinama su izradili prijedlog jelovnika za doručak/ru
čak/večeru. Napravili su plakatić režući namirnice iz promotivnih materijala trgovačkih lanaca.

 


 

Tehnikom kolaža  po bojama smo rezali zdravo voće i povrće.
Istražili smo i nabrajali voće i povrće po boji, odgonetali nazive namirnica po sličicama i naučili da je žuto voće i povrće dobro za elastičnost kože,
narančasto sprječava upale u organizmu,
zeleno čisti organizam, crveno je za zdravlje srca i krvi, ljubičasto štiti nervni sustav, a bijelo jača imunološki sustav.
 

Gita i papiga iz crtića :Šegrt Hlapić dali su nam dvije korisne upute o početku dana, a uz njih smo uvježbali zbrajanje i oduzimanje prirodnih brojeva do 100.


Na kraju smo uvježbali gradivo igricom :Zdrava prehrana koja se nalazi na web-u škole (digitalni nastavni materijali-Točno-netočno).
 Počastili smo se zdravim sočnim jabukama koje dobije svaki učenik bez obzira prima ili ne školsku marendu. Učenici voli popiti i čašu mlijeka koje je jednom tjedno uz marendu. Voće i mlijeko financira EU , a naša škola sudjeluje u Školskoj shemi.

Dan je brzo prošao uz izmjenu aktivnosti.


Osnovna škola "Turnić" Rijeka