2016-04-07 10:16:23

Croatian Makers našoj školi donirao opremu za nastavu robotike

Croatian Makers donirao je našoj školi pet edukativnih robota za provođenje nastave robotike. 18. ožujka 2016. opremu je na radionici za učitelje preuzela Jelena Kralj-Smirčić, učiteljica informatike, koja će provoditi nastavu robotike.

U ponedjeljak, 4. travnja održana je prva radionica robotike za učenike petih razreda naše škole. Učenici nisu krili oduševljenje opremom koju su dobili. Svi su uspješno, uz puno smijeha sastavili svoje robote i pokrenuli programe koji su već ugrađeni u robote. Kako su se naši petaši snašli u slaganju robota možete pogledati u foto-galeriji.

 

Ovim putem želimo čestitati našim donatorima na entuzijazmu kojim su pokrenuli ovaj važan projekt i još jednom im se zahvaliti na opremi pomoću koje učenici dobivaju priliku razvijati se i otkrivati suvremena znanja koja će im biti itekako potrebna u budućnosti.

Croatian Makers je projekt  koji provodi Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM - udruga osnovana prije nekoliko godina s ciljem promoviranja društveno korisnih inicijativa i projekata, naročito u obrazovnom sektoru). Iza tog projekta stoji poznati investitor i bloger Nenad Bakić. Robotika i automatika, kažu u Institutu, idealni su alati kako za ulazak u svijet programiranja, tako i općenito u STEM zanimanja u kojima je naše školstvo deficitarno.

 


Osnovna škola "Turnić" Rijeka