preskoči na sadržaj

Osnovna škola Turnić Rijeka

 > Naslovnica
Vijesti

Školska marenda - listopad

Autor: Marija Malnar Zidarić, 29. 9. 2023. 10:15

  Školska marenda produženi boravak    
2. 10. pon slani jastučić, sir žitarice, mlijeko    
3. 10. uto prstići, jogurt krafna marmelada    
4. 10. sri pizza pecivo krumpirko, čajna    
5. 10. čet sendvič, sir-mortadela štrudla višnja    
6. 10. pet kroasan marmelada, voćni jogurt švedski stol. kruh    
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         

 

 [više]

Izlet u KRAŠOgrad Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Malnar Zidarić, 28. 9. 2023. 10:30

Učenici 2. a i 2. b razreda uputili su se 21. rujna sa svojim učiteljicama Sidonijom Grabar, Ljiljanom Golić, Silviom Stanišić i Valerijom Modrušić u pravu avanturu – Ekopark Krašograd.

 [više]

ŠKOLSKO IGRALIŠTE

Autor: Jasna Sandalj, 19. 9. 2023. 16:54

Poštovani roditelji,

privremeno sam onemogućila pristup učenicima školskom igralištu zbog oštećenja jednog dijela igrališta. S Obzirom na to da je za korištenje istog potreban izvid stručnjaka, molim roditelje za strpljenje. Škola i Grad će u najkraćem mogućem roku donijeti Odluku o korištenju. Hvala!

S poštovanjem,

Jasna Sandalj, ravnateljica Škole

 [više]

Dragi roditelji i učenici, bake i djedovi, učitelji i ostali djelatnici...

Autor: Josipa Andrušić, 20. 9. 2023. 09:58

Pridružili smo se Konzumovoj velikoj inicijativi Mali veliki talenti i registrirali našu školu te nam je sada potrebna Vaša pomoć.

Važna napomena: Ne potičemo dodatnu kupnju i potrošnju, nego samo želimo iskoristiti svakodnevne  račune i troškove koje svaka obitelj ima i pretvoriti ih u nama korisne i  potrebne stvari za užitak u učenju i svakodnevni boravak u školi.

Pogledajte promo video o natječaju https://youtu.be/jLHrHU-wYeo,  a detalje možete pročitati  na sljedećoj poveznici: https://www.konzum.hr/malivelikitalenti#nagradni-natjecaj-skole .

Ukratko, u sklopu ove  kampanje, kupci kupnjom u Konzumu sakupljaju kupone Mali veliki talenti u svrhu podrške školama. Nakon uspješne registracije na mrežnoj  stranici malivelikitalenti.konzum.hr, škole mogu zamijeniti dodijeljene kupone za nagrade iz kataloga opreme za škole. Katalog opreme za škole sadrži oko 90 nagrada iz sljedećih kategorija: IT oprema, igre i rekreacija, sport, umjetnost, znanost, multimedija i oprema za učionice. Pogledajte ponudu opreme

Kada i gdje se održava kampanja?

Kuponi Mali veliki talenti dijele se u razdoblju od 31. 8. 2023. do 8. 11. 2023. Za svaku kupnju u iznosu od 10 EUR / 75,35 kn i za kupnju odabranih proizvoda na svim prodajnim mjestima Konzuma kupac će dobiti jedan kupon Mali veliki talenti. Kuponi se doniraju školi po izboru putem mrežne stranice malivelikitalenti.konzum.hr. Škole sakupljene kupone mijenjaju za nagrade. Naručivanje nagrada (s odgovarajućim brojem kupona i nakon uspješne registracije u kampanji Mali veliki talenti) moguće je do 20.12.2023.

Važne poveznice s detaljnim objašnjenjem pogledajte pod Opširnije i unaprijed zahvaljujemo na pomoći. 

Ukoliko nemate mogućnosti online doniranja kupona slobodno ih možete  donijeti i fizički u školu ili ubaciti u kutije koje smo postavili  na prozore na prvom i drugom katu škole. Također ih možete  predati  i učiteljici Josipi Andrušić i našoj grupi Građanskog odgoja u informatičkoj učionici broj 13 koji će za vas odraditi proces prijave kupona. 

 [više]

Obojenim pjesmama dočekali smo jesen

Autor: Marija Malnar Zidarić, 25. 9. 2023. 15:24

Budući da nam jesen stiže tek sutra, tijekom vikenda, odlučili smo joj pripremiti put i veselo je dočekati u 2. a i 2. b razredu produženoga boravka 22. rujna.

Naša knjižničarka Marija Malnar Zidarić pripremila nam je nešto drugačije nego obično – pjesme (a ne priču) posvećene mjesecu rujnu, sa svim motivima i pjesničkim slikama rujnih, crvenih, narančastih , smeđih i dr. boja.

 [više]

Upis nove generacije RInovatoRA

Autor: Marija Malnar Zidarić, 20. 9. 2023. 10:13

Redovni program RInovatoRI upisuje novu generaciju polaznika (učenici 6., 7. i 8. razreda OŠ) redovnog programa koji će započeti 12. listopada 2023., a održavat će se jednom tjedno po dva školska sata, četvrtkom od 18.30 do 20.00 sati u Domu mladih Rijeka. 

Kreativni program za mlade poduzetnike i inovatore RInovatoRI iniciran je i sufinanciran od strane Grada Rijeke – Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte, a provodi se u organizaciji ustanove Dom mladih u tri programska pravca te uključuje redovni program (tjedne radionice tijekom školske godine), Spring Camp (proljetni program) i Summer RInnovation Lab (ljetni program). 

Kroz program polaznici stječu znanja iz širokog spektra područja vezanih za poduzetništvo, a posebni fokus je na kreativnom pristupu u rješavanju problema, stvarnim poduzetničkim iskustvima iz okruženja, suvremenim alatima, tehnologijama i inovacijama u poslovnom svijetu te na razvoju vlastitih poduzetničkih ideja.

Pod Opširnije pogledajte detalje prijave. 

 [više]

Cert i CARNet održali predavanje “Cybersecurity Ninja“ u našoj školi

Autor: Josipa Andrušić, 16. 9. 2023. 08:47

U petak, 15.9. posjetili su nas stručnjaci iz CERT-a i CARNet-a i održali predavanje i radionicu “Cybersecurity Ninja“ o prijetnjama koje dolaze s interneta, kako se od njih zaštititi te kome se obratiti ako postanete žrtva kibernetičkog incidenta. Naučili smo tko su dobri,  a tko loši hakeri odnosno tko su bijeli, sivi i crni hakeri. Ovo je bio odličan sat informatike koji je završio natjecanjem u kreiranju najsigurnije lozinke koju nije bilo dovoljno samo kreirati nego i zapamtiti i upisati. Ovim predavanjem svečano smo otvorili obilježavanje Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti u našoj školi. Ove  teme proučavat ćemo i istraživati i na sljedećim satima informatike . 

Pod opširnije možete vidjeti kakva je bila atmosfera na predavanju.

 [više]

Školska marenda za rujan

Autor: Marija Malnar Zidarić, 13. 9. 2023. 10:22

11. 9.  slani jastučić
12. 9. prstići, jogurt
13. 9. pizza
14. 9. sendvič, mortadela, sir
15. 9. korasan kakao, voćni jogurt

 

18. 9. pecivo, Lino Lada, mlijeko
19. 9. pecivo, čajna
20. 9. pizza
21. 9.  pecivo sa suncokretom, jogurt
22. 9.  namaz tuna žemlja

 

25. 9. sendvič hot dog, pureća šunka, sir
26. 9. krumpirko, mliječni namaz
27. 9. pizza
28. 9. burek, štapić sir-špinat, jogurt
29. 9. džepić jabuka, mlijeko

 

 [više]

Sretan rođendan, Roald Dahl!

Autor: Marija Malnar Zidarić, 13. 9. 2023. 13:01

"Da bi nekamo stigao u životu,

moraš pročitati puno knjiga"!

Jednom od omiljenih dječjih pisaca 20. stoljeća, čestitamo i danas rođendan! Iako više nije s nama, ostavio nam jesvoje čudesne likove  i radnje kojima je pomakao granicu mašte. A svi znamo da pisci žive dok se čitaju njhove knjige! Ako bi netko trebalo biti na listi čitanja tijekom djetinjstva, onda je to Roald Dahl.

I zato, trk do školske knjižnice po Matildu, Charlija i tvornicu čokolade ili pak fantastične Vještice.

 [više]

Jelovnik produženi boravak

Autor: Marija Malnar Zidarić, 13. 9. 2023. 11:16

 [više]

Marenda produženi boravak

Autor: Marija Malnar Zidarić, 13. 9. 2023. 11:06

11.9. žitarice i mlijeko
12. 9. krafna
13. 9. pecivo i namaz
14. 9. mrkva kolač
15. 9. švedski stol, kruh

 

18. 9.  žitarice, mlijeko
19. 9. štrudla jabuka-sir
20. 9. pecivo i namaz
21. 9. burek štapić sir
22. 9. švedski stol, kruh

 

25. 9. žitarice, mlijeko
26. 9. mrkva kolač
27. 9. pecivo i namaz
28. 9. bučina kocka
29. 9. švedski stol, kruh

 

 [više]

Olimpijski dan u našoj školi

Autor: Marija Malnar Zidarić, 12. 9. 2023. 13:21

Svake se godine, na dan utemeljenja HOO-a 10. rujna, organizira Hrvatski olimpijski dan kojim se promiče olimpijski pokret, a građane potiče na bavljenje sportskim aktivnostima. Ujedno se promiču olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Simbol proslave olimpizma ove tradicionalne manifestacije je bijela majica kao „zastava prijateljstva“.
(preuzeto s www.hoo.hr)

 [više]

Podsjetnik - Ispis potvrda o statusu školovanja za učenike osnovnih škola

Autor: Julijana Jaganjac, 4. 9. 2023. 09:46

Poštovani roditelji/skrbnici,

Podsjećamo vas da je u e-Dnevniku za učenike i roditelje  u sustavu omogućen ispis potvrda o statusu školovanja za učenike osnovnih i srednjih škola. Učenici i roditelji sada mogu koristeći e-Dnevnik ispisati potvrdu u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u program i razred, odnosno da ima status redovitog učenika.

Potvrde o školovanju učenika mogu se koristiti za različite svrhe (ostvarivanje prava na učenički prijevoz, dječji doplatak, stipendiranje i druge). Generirana potvrda je u pdf formatu, sadrži elektronički pečat i nakon što ju učenik ili roditelj preuzmu na računalo ili mobilni uređaj mogu ju slati elektroničkom poštom ili ispisati, ovisno o potrebama.

Ispis potvrda omogućen je u e-Dnevniku za učenike i roditelje koji je dostupan na poveznici https://ocjene.skole.hr. Učenici i roditelji koji imaju instaliranu CARNET-ovu mobilnu aplikaciju za e-Dnevnik potvrde o školovanju mogu generirati i u mobilnoj aplikaciji.

Upute za rad u kojima je prikazan ispis potvrda dostupne su na poveznici: 

https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2022/09/e-Dnevnik-upute-za-ucenike-i-roditelje-1.pdf

 [više]

DOTS - NAŠ PRVI LIST NA ENGLESKOM JEZIKU

Autor: Marija Malnar Zidarić, 31. 8. 2023. 12:20

Dragi roditelji, učenici i svi ljubitelji engleskoga jezika, 
ponosno vam predstavljamo naš školski list na engleskom jeziku prepun kreativnih točkica naših učenika. Uživajte čitajući! 
Školski list možete pogledati na poveznici:
 [više]

PRIVREMENI REZULTATI NATJEČAJNOG POSTUPKA UPISA U PRODUŽENI BORAVAK Vijest ima dokument u privitku

Autor: Julijana Jaganjac, 30. 8. 2023. 14:46

 Natječajni postupak upisa u program Produženog boravka u Osnovnoj školi Turnić zaključen je 25. kolovoza 2023. godine.

 Škola ostavlja mogućnost izmjene redoslijeda u slučaju odustajanja upisanih.

U nastavku donosimo privremene rezultate natječajnog postupka za upis u program Produženog boravka školske 2023./2024. godine.

 

 [više]

PRVI DAN ŠKOLE

Autor: Marija Malnar Zidarić, 28. 8. 2023. 12:24

Poštovani roditelji/skrbnici,

4. rujna 2023. počinje nam nova nastavna godina.

Prvi dan škole učenici dolaze s praznim torbama kako bi ih napunili novim udžbenicima i radnim bilježnicama. Razrednici će dočekati učenike na školskome dvorištu te će zajedno ići do svojih učionica.

3. razredi UJUTRO od 8.00 do 9. 35

2. i 4. razredi POSLIJE PODNE od 13.30 do 15. 05

5.-8. RAZREDI ujutro od 8.00 do 9. 35

Svečani prijam učenika prvih razreda održat će se u 17 sati u školskome dvorištu (stražnji ulaz kod igrališta).

 U ponedjeljak neće biti marende, no već u utorak 5. rujna svi će učenici dobiti marendu.

Prvi tjedan nastave:

1. i 3. razredi UJUTRO

2. i 4.  razredi POSLIJE PODNE

5. -8. razredi UJUTRO

Produženi boravak kreće s radom drugi radni tjedan, tj. od 11. rujna.

 

 

 [više]

Dodatni materijali za školsku 2023./2024. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasna Sandalj, 17. 7. 2023. 12:47

Poštovani roditelji,

u prilogu se nalaze dodatni materijali koje trebaju nabaviti roditelji. Odlukom Grada Rijeke odlučeno je da roditelji učenika od 1.-8. razreda ne moraju kupovati radne bilježnice obveznih predmeta o vlastitom trošku već će Škola iste naručiti za učenike.
Molim one roditelje koji već jesu naručili i kupili radne bilježnice, da sačuvaju original račun jer će im škola refundirati troškove na početku školske godine.  
 
S poštovanjem, Jasna Sandalj, ravnateljica
 [više]

OBAVIJEST O NARUČIVANJU I REFUNDACIJI TROŠKOVA RADNIH BILJEŽNICA

Autor: Katarina Pavletić, 14. 7. 2023. 14:38

Dragi roditelji,
 
Odlukom Grada Rijeke odlučeno je da roditelji učenika od 5.-8. razreda ne moraju kupovati radne bilježnice obveznih predmeta o vlastitom trošku već će Škola iste naručiti za učenike. Oni roditelji koji već jesu naručili i kupili radne bilježnice, moraju Školi priložiti original račun kako bi im ista mogla refundirati troškove. Škola će refundirati troškove SAMO OBVEZNIH RADNIH BILJEŽNICA i iste će naručiti za one učenike čiji roditelji to još nisu učinili (refundiranje troškova i naručivanje se ne odnosi na radne bilježnice iz izbornih predmeta, ostale posebne radne bilježnice, radni listići, atlasi, radni pribor za tehnički i likovne mape).
U ponedjeljak, 17. srpnja 2023. godine bit će objavljene nove tablice za narudžbu te još jedno molimo roditelje da čuvaju original račune kupljenih radnih bilježnica.
 
S poštovanjem, Jasna Sandalj, ravnateljica
 [više]

UPISI U PRODUŽENI BORAVAK ZA 1., 2. i 3. RAZREDE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Katarina Pavletić, 14. 7. 2023. 13:14

Dragi roditelji,

U privitku se nalaze Upisnica i Uvjeti upisa u produženi boravak za 2023./2024. školsku godinu za 1., 2. i 3. razrede.

Molimo Vas da svu potrebnu dokumentaciju dostavite u razdoblju od 21. do 25. kolovoza 2023. godine, od 8:00 do 12:00 sati u Školu.

Također, produženi boravak će započeti sa radom od 11.9.2023 godine. Drugim riječima, kao i do sada, prvi tjedan škole neće biti produženog boravka.

S poštovanjem, Jasna Sandalj, ravnateljica

 [više]

Završnica upisa u srednju - upisnice

Autor: Josipa Andrušić, 11. 7. 2023. 08:22

Dragi osmaši,

čestitke svima na upisu u željenu srednju školu. Proces iščekivanja rezultata je konačno iza svih vas. Kandidat ostvaruje pravo upisa u onu školu i onaj program pored kojeg stoji zelena kvačica u stupcu "Pravo upisa" . Na CARNET-ovim   video-uputama  za rad u sustavu ostao vam je samo zadnji izbornik za odraditi - a to je upisnica.

U gornjem izborniku prikazano je kako  možete preuzeti i ispisati upisnicu na kartici Moji rezultati. Nakon što je ispišete i potpišete, učitajte ju nazad u sustav , kako bi je srednja škola mogla verificirati. ROK za dostavu upisnica je 13.7. u 18:00 sati. Ovaj postupak je obavezan jer ste tek tada upisani. Ukoliko niste u mogućnosti isprintati upisnicu , to možete direktno u srednjoj školi koju ste odabrali . Ako je za upis programa potrebna koja druga dokumentacija, nju dostavljate mailom srednjoj školi. 

Svima vama želimo ljeto odmora i puno uspjeha u daljnjem obrazovanju 

Povjerenstvo za upis u srednju školu 

 

 [više]

Veliki uspjeh naših učenika na državnoj razini - "Digitalni inovacijski inkubator"

Autor: Katarina Pavletić, 7. 7. 2023. 09:04

Naša škola ove se godine po prvi put uključila u projekt „Digitalni inovacijski inkubator powered by Hrvatski Telekom" u kojem učenici iz cijele HR razvijaju kreativnost i stvaraju inovacije. 

Čak dva tima naše škole ostvarila su veliki uspjeh u kategoriji osnovnih škola.

Tim Sunčice - Nea Superina, Nika Štampf, Mia Vuksan, Mihaela Cvijanović, učenice 8. razreda (programeri GameRI)  osmislile su uređaj koji su nazvale “Electronic Sunflower” , a koji predstavlja solarni punjač za mobitel te se poput pravog suncokreta okreće u smjeru zraka sunca.    Osvojeno 1.mjesto na državnoj razini u kategoriji OŠ. 

Tim Pick it up! - Rikardo Šegota, Roko Rački, Karlo Sigel i Filip Bajić (programeri GameRI) osmislili su održivu društvenu igru “Pick it up!”. Za izradu igre  koristili su uz digitalni alat čak tri tehnologije: microbit, mobilne aplikacije i 3D printer te su osvojili 2. mjesto na državnoj razini u kategoriji OŠ.

Mentorica oba tima, naša učiteljica Josipa Andrušić, također je  nagrađena priznanjem "Mentor inovator" u kategoriji mentora osnovnih škola.

Više o rezultatima natjecanja možete pročitati na poveznici  ili na školskom portalu, dok detalje projekta  te listu TOP 20 projekata u Hrvatskoj možete pogledati na stranicama projekta "Digitalni inkubator"

Osvojene vrijedne novčane nagrade uložit ćemo u razvoj proizvoda koje ćemo prodavati uz pomoć naše učeničke zadruge, a uskoro ćemo sve  upoznati i s detaljima naših pobjedničkih projekata. Za sada pod više pogledajte dio atmosfere iz Zagreba.

 

 [više]

Radionica "Cybersecurity Ninja"

Autor: Josipa Andrušić, 13. 9. 2023. 07:59

Dragi roditelji, učenici i učitelji, 

pridružite se radionici - predavanju "Cybersecurity Ninja" i upoznajte se s prijetnjama na interentu te mjerama zaštite. Predavanje će održati CERT ( Carnet) u dva termina, a mjesto održavanja je OŠ Gornja Vežica na adresi Gornja Vežica 31.

Predavanja će biti prilagođena uzrastu (viši razredi OŠ), a potrebno se prijaviti na sljedećim poveznicama:  

Predavanje za učenike  petak 15. 9. 2023. / 14.00-16.00h
Predavanje za učitelje i roditelje
 – subota 16.9 . 2023. / 12.00-14.00h

Na radionici će se govoriti o prijetnjama koje dolaze s interneta, kako se od njih zaštititi te kome se obratiti ako postanete žrtva kibernetičkog incidenta.

Više na https://www.cert.hr/cybersecurity-ninja/​ 

 [više]

Međunarodni dan pismenosti – Rujanski izazov

Autor: Marija Malnar Zidarić, 11. 9. 2023. 14:52

Premda već U početku bijaše riječ… problem nepismenosti još uvijek predstavlja velik globalni problem. Pismenost spada u temeljna ljudska prava te je preduvjet razvoju i napretku svakom čovjeku na putu cjeloživotnoga obrazovanja.

I mi u našoj u školi obilježavamo Međunarodni dan pismenosti (8. rujna) te nastavljamo s projektom Rujanski izazov (pretvorenim u cjelogodišnji projekt) koji nam se u protekloj godini pokazao zanimljivim i zabavnim – u potrazi za riječima koje učenicima nisu u svakodnevnom aktivnom rječniku.

Prva riječ kojoj ćemo tražiti značenje i stavljati je u jezične kontekste jest riječ SINJE. Ljeto nam je još naveliko prisutno pa potražimo na koju se imenicu odnosi značenje navedenoga pridjeva.

Projekt provodi učiteljica hrvatskoga jezika Nives Peruč Šuša i knjižničarka Marija Malnar Zidarić.

 [više]

Istraživanje Promjene u jeziku Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nives Peruč Šuša, 10. 7. 2023. 08:43

Poštovani roditelji, obavještavamo vas da će se naša škola uključiti u istraživanje Promjene u jeziku. Detaljnije informacije o istraživanju možete saznati pod opširnije.

 [više]

Ispratili smo još jednu generaciju osmaša

Autor: Katarina Pavletić, 10. 7. 2023. 08:07

3. srpnja ispratili smo još jednu generaciju osmaša i poželjeli tim mladim ljudima ostvarenje svih svojih snova u nadi da smo im dali dobre i jake korijene.

U gotovo sat vremena druženja i programa, iskazali smo sve što i treba reći kad su rastanci u pitanju - izvukle su se smiješne situacije iz sjećanja koje će se pamtiti zauvijek, zapjevalo se i zasviralo, nagradilo se izvrsne i one koji služe kao primjer svima, proglasilo se učenika generacije: našega Andreja Taribu.

Cijelo Učiteljsko vijeće s posebnim ponosom uvijek gleda svoje osmaše - oni su i ogledalo nas i naših roditelja. Polako sumiramo jesmo li svi napravili dobar posao u ovih 8 godina, na kraju prve etape školovanja. 

Vjerujemo i nadamo se...

A sada, dragi naši osmaši, letite jer za let ste stvoreni... i ne zaboravite nikada svoje korijene, oni su uvijek tu kada ih god zatrebate! Sretno i  veselo dalje!

Vaša ravnateljica, učitelji i djelatnici OŠ Turnić!

 [više]

Dan škole 2023.

Autor: Katarina Pavletić, 30. 6. 2023. 08:48

14. lipnja proslavili smo svečano Dan škole. Dan je to kada podvlačimo crtu, sagledavamo što smo sve napravili uspješno u ovoj školskoj godini. Trenutak je to kada pohvaljujemo najbolje i motiviramo ostale da i oni mogu dogodine bolje.

https://bit.ly/danskole2023naopakebajke

 [više]

Škola u prirodi – Hrvatsko zagorje

Autor: Katarina Pavletić, 27. 6. 2023. 13:19

Od 5. do 7. lipnja učenici 4. a i 4. b razreda proveli su tri nezaboravna dana na najljepši mogući način: putujući i upoznavajući brežuljkasti kraj svoje domovine uključivanjem svih svojih osjetila (od autohtonih zagorskih jela, istraživačkoga učenja kulturnih znamenitosti, ručnoga rada izvornih suvenira do kupanja u toplim i ljekovitim termama). Budno su ih pratile i s njima se zabavljale učiteljice Ljubica Šuljić, Mia Aćimović, Silvia Stanišić i knjižničarka Marija Malnar Zidarić.

https://bit.ly/školauprirodizagorje

 [više]

Školski list 2022./2023.

Autor: Josipa Baljak, 26. 6. 2023. 10:39

 [više]

1. a i 1. b na izletu u Crikvenici

Autor: Katarina Pavletić, 19. 6. 2023. 16:36

12. lipnja 2023. učenici 1. a i 1. b razreda bili su na svojem zasluženom izletu na kraju školske godine u pratnji svojih učiteljica Sidonije Grabar i Ljiljane Golić te učiteljice Silvije Stanišić i knjižničarke Marije Malnar Zidarić. Nakon svih naučenih slova i brojeva do 20, treba se malo i ohladiti i odmoriti.

Kako nam je bilo možete pogledati na poveznici:

https://bit.ly/izletcrikvenica1a1b2023

 [više]

ŠKOLSKA MARENDA od 19.6.-21.6.2023.g.

Autor: Jasna Sandalj, 16. 6. 2023. 13:20

19.6.2023.    pon

Burek sir

20.6.2023.    uto

Mramorni kolač + voće

21.6.2023.    sri

Pizza

 [više]

PRODUŽENI BORAVAK - UŽINA od 19.6.-21.6.2023.g.

Autor: Jasna Sandalj, 16. 6. 2023. 13:19

19.6.2023.    pon

12.6.2023.    pon

Mlijeko + žitarice

20.6.2023.    uto

13.6.2023.    uto

Sendvič

21.6.2023.    sri

14.6.2023.    sri

Krafna čokolada

 [više]

Završena još jedna RInkluzija u šk. god. 2022./2023.

Autor: Katarina Pavletić, 15. 6. 2023. 11:56

Naš učenik 3. a razreda, David Kovačević, nastupio je sa svojim asistentom Borisom Grandićem na obilježavanju ovogodišnjeg ciklusa projekta RInkluzije s već skoro planetarno popularnom pjesmom "Mama ŠČ" u gradskoj vijećnici.

https://riportal.net.hr/rijeka/obiljezen-zavrsetak-rinkluzije-u-ovoj-skolskoj-godini-rijecki-model-podrske-ucenicima-s-teskocama-pokazao-se-izvrsnim/396172/

 [više]

Europska oznaka kvalitete za eTwinning projekt I'm writing my storybook

Autor: Katarina Pavletić, 13. 6. 2023. 08:05

Stiglo je još jedno priznanje za naše učenike i njihovu mentoricu Amelu Ojdanić. Radi se o nagradi za eTwinning projekt I'm writing my storybook koji su radili osmaši školske 2020./2021. godine u sklopu dodatne nastave Engleskog jezika.

 [više]

Video upute za rad u sustavu e-Upisi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Andrušić, 13. 6. 2023. 01:19

Na CARNET-ovom portalu Edutorij objavljene su video-upute za rad u sustavu. Iste upute također možete pronaći na stranici za upis u srednju školu pod Korisničkim uputama.

Video upute za korištenje sučelja navedene su u koracima po kojima se odvija upis pa je olakšano praćenje i snalaženje u sustavu .

Ukoliko vam više odgovaraju pisane i slikovne upute - možete ih pronaći u samom sustavu ili na sljedećoj poveznici, dok se online infografika o koracima upisa nalazi na sljedećoj poveznici. Podsjetnik i na hodogram ljetnog upisnog roka za redovite učenike 

Sretno

 [više]

ŠKOLSKA MARENDA OD 12.6. – 16.6.2023.

Autor: Jasna Sandalj, 12. 6. 2023. 09:22

12.6.2023.    pon

Hot-dog čajna-sir

13.6.2023.    uto

Burek sa sirom

14.6.2023.    sri

Kroasan čokolada i kakao

15.6.2023.    čet

Bučina biskvitna kocka

16.6.2023.    pet

Namaz od tune

 [više]

PRODUŽENI BORAVAK – UŽINA OD 12.6. – 16.6.2023.

Autor: Jasna Sandalj, 12. 6. 2023. 09:21

12.6.2023.    pon

Kajzerica i Linolada

13.6.2023.    uto

Marameo (mafin) vanilija

14.6.2023.    sri

Sendvič

15.6.2023.    čet

Namaz sir

16.6.2023.    pet

Kajzerica namaz mix

 [više]

ŠKOLSKA MARENDA OD 5.6 – 7.6.2023.

Autor: Jasna Sandalj, 2. 6. 2023. 12:14

5.6.2023.     pon.

Hot dog čajna-sir

6.6.2023.     uto.

Štrudla jabuka i voće

7.6.2023.     sri.

Pizza

 [više]

PRODUŽENI BORAVAK - UŽINA 5.6.-7.6.2023.

Autor: Jasna Sandalj, 2. 6. 2023. 12:12

5.6.2023.     pon.

31.5.2023.   sri.

Žitarice i mlijeko

6.6.2023.     uto.

1.6.2023.     čet.

Sendvić

7.6.2023.     sri.

2.6.2023.     pet.

Krafna

 [više]

Audicija za glavnu ulogu dječaka

Autor: Katarina Pavletić, 2. 6. 2023. 09:45

 [više]

Upisi u srednje škole

Autor: Josipa Andrušić, 1. 6. 2023. 21:52

Dragi učenici i roditelji, pripremila sam kratki pregled najvažnijih poveznica za predstojeće razdoblje. Ne brinite, sve će proći u redu yes.

Tu smo za vas: Povjerenstvo za upise u srednju školu  (ravnateljica , pedagoginja škole, razrednici 8.a i 8.b , tehnička podrška - učiteljica Josipa Andrušić)

 

 [više]

Ručak - produženi boravak Vijest ima dokument u privitku

Autor: Katarina Pavletić, 1. 6. 2023. 13:07

 [više]

DAN PČELA I DAN MUZEJA U PB

Autor: Katarina Pavletić, 31. 5. 2023. 11:11

15. svibnja obilježava se Dan muzeja pa smo u 3. razredu produženoga boravka u suradnji s našom knjižničarkom po predlošku znanstveno-popularne knjige Kako živi muzej, naučili puno novih stvari: od značenja i porijekla same riječi muzej do toga gdje je u svijetu nastao prvi muzej i kako je izgledao (je li to koncept današnjeg muzeja uopće), koja je razlika između muzeja i galerije, tko sve radi u muzeju, kako se čuvaju vrijedne zbirke (uz nezaobilaznu priču o krađi najslavnije slike na svijetu – Mona Lise), kako nastaju izložbe (od ideje do realizacije).

 [više]

PRODUŽENI BORAVAK – UŽINA OD 31.5. – 2.6.2023.

Autor: Jasna Sandalj, 26. 5. 2023. 11:57

31.5.2023.   sri.

Kajzerica sa čajnom

1.6.2023.     čet.

Kajzerica sa namazom

2.6.2023.     pet.

Putar pinčica i voćni jogurt

 

 [više]

ŠKOLSKA MARENDA OD 31.5. – 2.6.2023.

Autor: Jasna Sandalj, 26. 5. 2023. 11:56

31.5.2023.   sri

Pizza

1.6.2023.     čet.

Štrudla sa sirom

2.6.2023.     pet.

Burek sa krompirom

 [više]

Učenička zadruga ponovno aktivna

Autor: Katarina Pavletić, 26. 5. 2023. 10:48

Učenička zadruga Osnovne škole Turnić sudjelovala je 19. svibnja 2023. na XXII. županijskoj smotri učeničkih zadruga Primorsko-goranske županije na riječkome Korzu

 

 [više]

Majčin dan

Autor: Katarina Pavletić, 26. 5. 2023. 10:40

Učiteljice i učenici razredne nastave obilježili su Majčin dan

Jer... najviše srce grije osmijeh i dar što ga dijete napravi za svoju majku.

A najveći dar su oni sami.heart

https://www.canva.com/design/DAFjQspfafc/hii6kr_1II58sqmP6uGpdQ/watch?utm_content=DAFjQspfafc&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

 [više]

RODITELJSKI SASTANAK, 1. RAZRED 2023./24.ŠKOLSKA GODINA

Autor: Ljiljana Kulaš - Jutrović, 26. 5. 2023. 08:39

Poštovani roditelji !

    ovim putem vas obavještavam da će se roditeljski sastanak budućih učenika 1. razreda , školske 2023./24. godine, održati ,19. lipnja 2023. u 17:00 sati u kabinetu glazbene kulture.

S poštovanjem,

Stručna suradnica - pedagoginja škole:

Ljiljana Kulaš-Jutrović, prof.

 [više]

Festival dječje duhovne glazbe "Iskrice"

Autor: Katarina Pavletić, 25. 5. 2023. 08:22

Nakon pandemijskih godina, ove godine ponovno se vraćamo na festival Dječje duhovne glazbe "Iskrice" u Vodnjanu.
 

 [više]

KLOKAN BEZ GRANICA – rezultati natjecanja

Autor: Katarina Pavletić, 22. 5. 2023. 15:44

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 16. ožujka 2023. godine u našoj je školi održano Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica". Neki od sudionika natjecanja iz naše škole postigli su izvrsne rezultate (10% najbolje rangiranih).

 [više]

Otvoreni dan za roditelje/skrbnike

Autor: Katarina Pavletić, 22. 5. 2023. 14:13

Posljedni otvoreni dan ove nastavne godine održat će se 1. lipnja od 17 do 18 sati.

Podsjećamo ujedno kako se zadnja 2 tjedna nastave ne održavaju informacije ni roditeljski sasatanci.

 [više]

ŠKOLSKA MARENDA 22.5. - 26.5.2023.

Autor: Jasna Sandalj, 19. 5. 2023. 10:03

22.5.2023.   pon

Hot dog - šunka i sir

23.5.2023.   uto

Jogurtača sa svježim sirom + voće

24.5.2023.   sri

Pizza

25.5.2023.   čet

Mramorni kolač + mlijeko

26.5.2023.   pet

Žemlja mliječni namaz

 [više]

PRODUŽENI BORAVAK - UŽINA 22.5. - 26.5.2023.

Autor: Jasna Sandalj, 19. 5. 2023. 10:01

22.5.2023.   pon

Žitarice + mlijeko

23.5.2023.   uto

Kajzerica + mliječni namaz

24.5.2023.   sri

Marameo (mafin) vanilija

25.5.2023.   čet

Kajzerica namaz

26.5.2023.   pet

Švedski stol

 [više]

Marenda-produženi boravak 15. -19. 5.

Autor: Katarina Pavletić, 17. 5. 2023. 11:41

15. 5. pon kukuruzni kruh, švedski stol
16. 5. uto kajzerica namaz
17. 5. sri krafna
18. 5. čet mini pizza
19. 5. pet kajzerica

 

 [više]

Školska marenda 15.- 19. 5.

Autor: Katarina Pavletić, 17. 5. 2023. 11:39

15. 5. pon hot dog, čajna
16. 5. uto pohana piletina
17. 5. sri pizza
18. 5. čet savijača jabuka
19. 5. pet burek, špinat sir

 

 [više]

Otvoreni dan - predstavljanje srednjih škola u našoj školi

Autor: Josipa Andrušić, 17. 5. 2023. 10:10

Dragi učenici i  roditelji,

u srijedu, 17.5.2023. od 17:00 do 18:00 sati u kabinetu glazbene kulture organiziramo predstavljanje srednjih škola. Na predstavljanje u našoj školi odazvale su se sljedeće škole: GAM, Ekonomska škola, Pomorska škola, Tehnička, PHSG, Salezijanska klasična gimnazija, PRHG, Elektroindustrijska škola.

Svi ste pozvani da na jednom mjestu dobijete informacije iz prve ruke o navedenim srednjim školama.

Krovni dokument na temelju kojeg se provode upisi u srednje škole objavljen je na javnoj stranici Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ) - https://srednje.e-upisi.hr , pod karticom "Česta pitanja", poglavlje "Važni dokumenti" objavljen pročišćeni tekst Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole.

 [više]

Večer engleskog jezika

Autor: Katarina Pavletić, 15. 5. 2023. 13:26

Po uzoru na Večer matematike, u našoj školi je po prvi put organizirana Večer engleskog jezika na kojoj su sudjelovali učenici 2.a razreda zajedno sa svojim roditeljima. 

 [više]

UČITELJI I RODITELJI – SURADNICI U PROCESU OBRAZOVANJA

Autor: Katarina Pavletić, 15. 5. 2023. 12:21

U srijedu 3. svibnja našu su školu posjetili supružnici i renomirani glazbenici Ksenija i David Savčić te na satu glazbene kulture održali edukativni sat na temu žičanih glazbala u petim razredima. Učenici su za velikim zanimanjem slušali razne poznate kompozicije velikih skladatelja poput J.S.Bacha, L. van Beethovena, F. Chopina i drugih koje su naši gosti svirali na gitari, violončelu, violini i na klaviru.

 [više]

Izvrstan uspjeh naših učenika

Autor: Katarina Pavletić, 10. 5. 2023. 07:51

Povodom Dana Europe naši učenici uključili su se u natjecanje Let's Celebrate Europe. Natjecanje je međunarodnog karaktera, a odvija se na engleskom i njemačkom jeziku u tri kategorije: crtež, video uradak i pjesma. S obzirom da je Europska unija 2023. godinu proglasila godinom vještina, ovogodišnja tema natjecanja bila je Skills for Europe. Sudjelovalo je ukupno 133 učenika iz 15 zemalja, a od toga je na engleskom jeziku bilo 82 rada. U natjecanje se uključilo troje naših učenika, a to su Ivan Pejin (mentorica Pamela Grozdanić), Nora Franjković i Mila Tadej (mentorica Amela Ojdanić). Sve troje naših učenika plasiralo se u finalni krug s još 20 učenika, a prvo mjesto zauzela je Mila Tadej. Prigodni pokloni i plakete uskoro stižu u školu. Čestitamo našim učenicima!

Učiteljica Amela Ojdanić

 [više]

TREĆE MJESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU

Autor: Katarina Pavletić, 8. 5. 2023. 17:30

Naš učenik 8. a razreda, Andrej Tariba osvojio je 3. mjesto na državnom natjecanju iz eletronike u Vodicama. 

Čestitamo na velikom uspjehu našem Andreju i želimo mu još puno ovakvih potvrda svoga rada i truda, te našem profesoru Damiru Čoviću koji već dugi niz godina bilježi velike uspjehe na državnim natjecanjima!

Bravo, dečki! Svi smo silno ponosni na vas!

 [više]

Marenda-produženi boravak 8. - 12. 5. 2023.

Autor: Katarina Pavletić, 8. 5. 2023. 11:24

8. 5. pon žitarice, mlijeko
9. 5. uto sendvič
10. 5. sri putar pinčica, voćni jogurt
11. 5. čet namaz mix
12. 5. pet mramorni kolač

 

 [više]

Školska marenda 8. - 12. 5. 2023.

Autor: Katarina Pavletić, 8. 5. 2023. 11:19

8. 5. pon hot dog, mortadela, voće
9. 5. uto savijača od sira, voće
10. 5. sri pizza
11. 5. čet bučina biskvitna kocka, mlijeko
12. 5. pet burek sa sirom

 

 [više]

Pomoć u Korizmi

Autor: Katarina Pavletić, 4. 5. 2023. 07:50

U ovoj Korizmi, i malo duže, odlučili smo se za pomoć našim dugogodišnjim prijateljima iz Doma sv. Ane. Pomoć se prikupljala u odjeći, obući, higijenskim, školskim potrepštinama, igračkama..., svemu onome što čini život. Marljivo smo se dali na posao zajedno sa svojim roditeljima sretni što nekome možemo malo uljepšati život, a pomaganjem smo najviše obogatili svoj. Ravnateljica Doma, gospođa Željka, preuzela je sakupljene stvari, a mi smo obećali da ih nikada nećemo zaboraviti i da mogu računati u svako vrijeme na nas. Sretno i bolji život svima!

Vjeroučiteljica Vesna Rabak

 [više]

Noć knjige 2023.

Autor: Katarina Pavletić, 3. 5. 2023. 12:23

Od 2012. godine održava se hvalevrijedna manifestacija Noć knjige kojom se barem jedan dan u godini želi knjigu staviti na zasluženo mjesto. Od učenja prvih slova, preko čitanja iz užitka i učenja do stvaranja samih književnih djela – knjiga nas prati tijekom života u različitim fazama i trenucima.

https://bit.ly/3LRQxcp

 [više]

Marenda-produženi boravak 2.-5.5.2023.

Autor: Katarina Pavletić, 3. 5. 2023. 09:22

2. 5. uto kukuruzni kruh, švedski stol
3. 5. sri kajzerica, namaz
4. 5. čet sendvič
5. 5. pet mramorni kolač, savijača od jabuke

 

 [više]

Školska marenda 2. - 5. 5. 2023.

Autor: Katarina Pavletić, 3. 5. 2023. 09:20

2. 5. uto hot dog, čajna, sir, voće
3. 5. sri pizza
4. 5. čet jogurtača sa svježim sirom
5. .5 pet žemlja s namazom od tune

 

 [više]

Jelovnik 1.-12.5. 2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Katarina Pavletić, 3. 5. 2023. 08:25

 [više]

Dodjela nagrada Dječjeg duhovnog stvaralaštva "Stjepan Kranjčić"

Autor: Katarina Pavletić, 2. 5. 2023. 08:38

Dvanaesti put održana je u Križevcima dodjela nagrada najboljim učenicima Hrvatske u žanru poezije, proze, likovnog stvaralaštva i igrokaza Dječjeg duhovnog stvaralaštva "Stjepan Kranjčić".
Među najboljima našli su se i naša Mia Luketić, s osvojenom dodatnom nagradom, proznim radom "Kad domovina zagrli dušu", Nikolina Josipa Nikolaus, poetskim radom "Zahvalnost domovini" i Ivan Pejin, također poetskim radom "Domovina me čežnjom budi". 

 [više]

Otvoreni dan 8. 5. 2023.

Autor: Katarina Pavletić, 26. 4. 2023. 13:24

Otvoreni dan za roditelje/skrbnike održat će se 8. svibnja, umjesto 1. svibnja (neradni dan) kada možete dobiti informacije za svoje dijete kod predmetnih učitelja i razrednika te svojih učiteljica razredne nastave.

 [više]

Marenda-produženi boravak

Autor: Katarina Pavletić, 26. 4. 2023. 09:23

24.4.pon žitraice, mlijeko
25.4.uto pecivo zlatna kamelija, namaz
26.4.sri čokoladni muffin
27.4.čet burek od sira, jabuka
28.4.pet kukuruzni kruh, švedski stol

 

 [više]

Školska marenda

Autor: Katarina Pavletić, 26. 4. 2023. 09:18

24.4.pon pohana piletina s mrkvom, voće
25.4.uto savijača od sira, voće
26.4.sri pizza
27.4.čet mramorni kolač, mlijeko
28.4.pet burek od sira i špinata

 

 [više]

Poziv na završno druženje polaznika radionica "Napiši priču"

Autor: Katarina Pavletić, 26. 4. 2023. 08:50

U utorak 9. svibnja u 17 sati obilježit ćemo veselim druženjem završetak radionica kratke priče. Polaznici će čitati svoje omiljene priče, a bit će i pokoje iznenađenje. Pozivamo zainteresirane da nam se pridruže.

 [više]

IZLET MALIH PLANINARA NA ZAGRADSKI VRH

Autor: Katarina Pavletić, 26. 4. 2023. 08:29

U subotu 22. travnja 2023. na Dan planeta Zemlje Mali planinari naše škole bili su na izletu u Gorskom kotaru. Osvojili su Zagradski vrh (1187 m) koji se nalazi iznad krškog polja Ravno u blizini mjesta Lič, nasuprot planini Viševici.

 [više]

CARNET id

Autor: Karolina Raguž, 20. 4. 2023. 13:15

 

Dosadašnja CARNET hosting usluga za škole odlazi u povijest, od 17. travnja 2023. godine mijenja je nova usluga CARNET id koja objedinjuje sve funkcionalnosti uz jednostavniju administraciju i održavanje te brojne mogućnosti budućih nadogradnji.

Prijava u CARNET webmail od 11. travnja neće biti moguća putem stare poveznice (webmail.skole.hr).

Od navedenog datuma, prijava će se vršiti putem sljedeće poveznice: mail.skole.hr

Karolina Mesić

 [više]

Školska marenda

Autor: Marija Malnar Zidarić, 18. 4. 2023. 08:36

17.4. pon hot dog, šunka sir
18.4. uto mliječni namaz, žemlja, voće
19.4. sri pizza
20.4. čet savijača s jabukom, mlijeko
21.4. pet burek sa sirom

 

 [više]

Marenda-produženi boravak

Autor: Marija Malnar Zidarić, 18. 4. 2023. 08:31

17.4. pon mlijeko, žitarice
18.4. uto namaz mix
19.4. sri putar pinčica, voćni jogurt
20.4. čet sendvič
21.4. pet krafna s čokoladom

 

 [više]

Rezultati HIPPO natjecanja

Autor: Marija Malnar Zidarić, 12. 4. 2023. 07:48

Nakon provedenog HIPPO natjecanja u poznavanju engleskog jezika, u ožujku ove godine, nekoliko učenika plasiralo se u polufinalni krug. HIPPO natjecanje provodi se širom svijeta i u njemu sudjeluje preko 60000 učenika. Naši učenici koji su se plasirali u sljedeći krug natjecanja (državna razina) su: kategorijja Little HIPPO - Marta Zec, Maria Sušanj Butković (mentor Pamela Grozdanić), kategorija HIPPO 1 – Matt Prostran (mentor Klara Cvetković) i Ivan Pejin (mentor Pamela Grozdanić), kategorija HIPPO 2 – Fran Strahija (mentor Amela Ojdanić), kategorija HIPPO 3 – Sara Glavurtić (mentor Amela Ojdanić). Čestitamo na uspjehu i želimo puno sreće u sljedećem krugu natjecanja koji će se održati 21.4.2023.

Učiteljica Amela Ojdanić

 [više]

Proljetni praznici

Autor: Marija Malnar Zidarić, 6. 4. 2023. 11:43

Početak proljetnoga odmora za učenike počinje 6. travnja, a završava 14. travnja.

Nastava počinje u ponedjeljak 17. travnja prema sljedećem rasporedu: 

1. i 3. razredi jutarnja smjena

2. i 4. razredi popodnevna smjena

5.-8. razredi stalno jutarnja smjena

 [više]

Uskrsna čestitka

Autor: Marija Malnar Zidarić, 6. 4. 2023. 11:42

 [više]

Upoznali smo običaje slavljenja ukrajinskoga Uskrsa

Autor: Marija Malnar Zidarić, 6. 4. 2023. 10:54

Ususret dolasku najvećega kršćanskog blagdana, Uskrsa, organizirali smo u našoj školi ukrajinski Uskrs s ciljem upoznavanja običaja i vrijednosti koje Ukrajinci gaje u to doba godine, s naglaskom na Velikome tjednu. Povod su susretu naši učenici i roditelji iz Ukrajine koji su s nama od ove školske godine.

Posebnost događanja jest suradnja sa susjednom, partnerskom školom OŠ Srdoči i knjižničarkom Nensi Čargonja Košutom uz čiju pomoć se sve posložilo i uspješno odradilo na obostranu radost.

 [više]

Drugu godinu zaredom državni prvaci

Autor: Marija Malnar Zidarić, 5. 4. 2023. 12:49

I ove godine naša je škola sudjelovala u nacionalnome projektu za školske knjižnice o kreativnoj uporabi digitalnih alata - Stvarajmo eKreativno. Natjecali smo se u 1. kategoriji naslovljenoj Kreativna prezentacija projekta s temom prošlogodišnjega školskoga godišnjeg projekta - Kamen, a sudjelovali su učenici sadašnjega 4. a koji pohađaju produženi boravak te učiteljica Silvia Stanišić i knjižničarka Marija Malnar Zidarić.

Projekt je prikazan u digitalnome alatu Genially i možete ga vidjeti na poveznici:

https://view.genial.ly/62318b6734ea970019b8b620/interactive-content-projektni-tjedan-kamen

S obzirom da već dvije godine za redom zauzimamo 1.mjesto, zasigurno ćemo i dogodine pokušati ponovno testirati svoju kreativnost i uporabu tehnologije.

Pobjedom u projektu školska knjižnica dobiva paket knjiga sa suvremenim naslovima za poticanje  čitanja naših učenika.

 [više]

Uspjesi naših učenika

Autor: Marija Malnar Zidarić, 5. 4. 2023. 11:13

Po provedenim županijskim natjecanjima iz pojednih predmeta, postignuti su izvrsni rezultati naših učenika:

 

 

 

1. mjesto:

MATEMATIKA: Nikolina Josipa Nikolaus, 5. a 

GEOGRAFIJAKarlo Sigel 7. b, Nikolina Josipa Nikolaus, 5. a

Učenica Nikolina Josipa Nikolaus pozvana je i na državnu razinu natjecanja iz geografije i matematike.

TEHNIČKA KULTURA - Elektronika: Andrej Tariba, 8. a

Učenik Andrej Tariba također je pozvan na državnu razinu natjecanja.

2. mjesto:

POVIJEST : Karlo Sigel, 7. b

TEHNIČKA KULTURA - Obrada materijala: Filip Bajić, 7. a

HRVATSKI JEZIK : Andrej Tariba, 8. a

3. mjesto: 

TEHNIČKA KULTURA - Strojarske konstrukcije:Karlo Sigel, 7. b

4. mjesto: KEMIJA: Karlo Sigel, 7. b

5. mjesto: GEOGRAFIJA: Andrej Tariba, 8. a

                 MATEMATIKA: Matija Frleta, 4. a

7. mjesto: LIKOVNA KULTURA: Laurent Radić, 6. a

                  MATEMATIKA: Andrej Tariba, 8. a

8. mjesto: FIZIKA: Andrej Tariba, 8. a

12. mjesto: INFORMATIKA: Mia Murica , 6.b

 [više]

Jelovnik za travanj, produženi boravak

Autor: Marija Malnar Zidarić, 3. 4. 2023. 13:30

3.4. 

maneštra (pašta-grah-mrkva), suha vratina, desert-palačinke,miješani kruh

4.4.

Juha od rajčice, polpete od mesa, pire, sezonsko voće, miješani kruh

5.4.

šalša od tune, tjestenina, ribani sir, sezonsko voće, miješani kruh

 

 [više]

Školska marenda za travanj

Autor: Marija Malnar Zidarić, 3. 4. 2023. 13:09

  Redovna marenda Marenda za produženi boravak
3.4. mramorni kolač, savijača od jabuke mlijeko i žitarice
4.4. sendvič, čajna čokoladni muffin
5.4. pizza kruh, švedski stol
  PROLJETNI PRAZNICI (6.-14.4.)  

 

 [više]

Webinar za roditelje - Mentalno zdravlje djece i mladih

Autor: Marija Malnar Zidarić, 29. 3. 2023. 10:39

29. 3. 2023. u 18 sati održat će se webinar za roditelje u sklopu 

projekta  „MentOS - zajedno za mentalno zdravlje!“ , a kojemu se može pristupiti na sljedećoj poveznici: 

https://forms.gle/4o6wfBCE7wmqH7SV9

 [više]

Otvoreni dan za roditelje

Autor: Marija Malnar Zidarić, 29. 3. 2023. 10:31

U ponedjeljak, 3. travnja 2023. održat će se za roditelje otvoreni dan od 17 do 18 sati kada možete kod predmetnih učitelja i učiteljica razredne nastave dobiti informacije o radu i napredovanju svoga djeteta.

 [više]

HAK-ove prometne pustolovine

Autor: Marija Malnar Zidarić, 23. 3. 2023. 12:36

HAK-ove prometne pustolovine kazališna je predstava za djecu čija je ideja poučiti najmlađe glumom, igrom i pjesmom pravilnom i sigurnom ponašanju u prometu. Predstava je nastala 2000. godine i od školske godine 2000./2001. prikazivala se svim učenicima prvih razreda osnovnih škola na području PGŽ-a .

 

 [više]

Radionica sapuna povodom Svjetskoga dana osoba s Down sindromom

Autor: Marija Malnar Zidarić, 23. 3. 2023. 12:09

20. i 22. ožujka održana je radionica izrade glicerinskih sapuna s uskrsnim motivima u produženom boravku 1. razreda te 3. b razredu. Ove godine povezali smo se s Udrugom 21 koja djeluje u našem gradu, a čiji polaznici prodajom svojih sapuna plaćaju najam svoga prostora. Našim skromnim doprinosom (sapunićima koje ćemo im darovati) želimo našim prijateljima simbolički pomoći i poručiti da nisu sami te da na našu pomoć mogu uvijek računati.

Radionicu je vodila knjižničarka Marija Malnar Zidarić uz pomoć učiteljica Silvije Stanišić i Bosiljke Skokan.

https://drive.google.com/file/d/15MpkdwFhjnqEPkFhTZXNaMZ26A8A0_P-/view?usp=sharing

https://youtube.com/watch?v=hFN-oqG6Nu0&feature=share

 [više]

Sat Građanskoga odgoja u HKD-u

Autor: Marija Malnar Zidarić, 22. 3. 2023. 08:59

Teatar Tirena gostovao je 16. ožujka s početkom u 12 sati u HKD-u na Sušaku s predstavom „Boja odgoja". Izvannastavna skupina vođena učiteljicom Josipom Andrušić i pratnjom knjižničarke odlučila je pogledati ovu suvremenu temu kako bi osvijestila i prepoznala rodne stereotipe koji nam se usađuju samim rođenjem i okolinom u kojoj odrastamo i živimo. 
 [više]

Hvalevrijedan Vegetin natječaj

Autor: Marija Malnar Zidarić, 22. 3. 2023. 08:42

Od 15. veljače do 15. ožujka Vegeta je na svojim mrežnim stranicama otvorila hvalevrijedan natječaj za opremanje školskih kuhinja. Iako nismo ušli u 10 najboljih od kojih je javnost trebala izabrati 3 škole koje će dobiti novu kuhinju, i naš je video vrijedan gledanja. Potrudili se svakako jesmo, a nadamo se da će nas idući put sreća više poslužiti.

Video su izradile učiteljica produženoga boravka Silvia Stanišić i knjižničarka Marija Malnar Zidarić.

Video se može pogledati na poveznici: http://bit.ly/3LZctCX

 [više]

Tjedan darovitih

Autor: Marija Malnar Zidarić, 21. 3. 2023. 12:51

Udruga Centra za poticanje darovitosti, obilježava već deset godina za redom, u suradnji s gradskim odjelom za školstvo, Tjedan darovitih (20.-24.3.) u kojem se na različitim lokacijama i ustanovama održavaju radionice i programi za upoznavanje didaktike za poticanje darovitosti ili nekog oblika rada s darovitim učenicima.

 [više]

Školska marenda 27.-31.3.

Autor: Marija Malnar Zidarić, 21. 3. 2023. 09:01

Redovna marenda Produženi boravak

ponedjeljak: pileća pašteta, sezonsko voće

utorak - jogurtača sa svježim voćem (kruška)

srijeda- pizza

četvrtak - raženo pecivo, Lino Lada, mlijeko

petak - mliječni namaz, ledeni čaj

ponedjeljak: žitarice

utorak - sendvič

srijeda- putar pinčica, jogurt

četvrtak - pecivo, namaz

petak - savijača

 

 [više]

Natjecanje iz matematike u školskoj godini 2022./2023.

Autor: Marija Malnar Zidarić, 21. 3. 2023. 08:21

Nakon školskog natjecanja iz matematike među najuspješnije matematičare u Primorsko – goranskoj županiji plasirali su se naši učenici:

Matija Frleta, 4. a razred (mentorica Ljubica Šuljić),

Josip Smojver, 4. b razred (mentorica Milica Maravić Lončar),

Nikolina Josipa Nikolaus, 5. a  razred (mentorica Snježana Komadina),

Andrej Tariba, 8. a razred (mentorica Bojana Fike).

Izvrsne rezultate na županijskom natjecanju postigli su u svojim kategorijama:

Nikolina Josipa Nikolaus, 5. razred (1. mjesto)

Matija Frleta, 4. razred (5. mjesto)

Andrej Tariba, 8. razred (7. mjesto).

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima!

Naša učenica Nikolina Josipa Nikolaus, 5. a razred, svojim je rezultatom izborila i plasman na državno natjecanje.

Želimo joj puno uspjeha u daljnjem natjecanju. Bravo, Nikolina Josipa!

Učiteljica Snježana Komadina

 

 [više]

ZIMSKI IZLET MALIH PLANINARA NA KRK

Autor: Marija Malnar Zidarić, 17. 3. 2023. 10:05

U subotu 4. ožujka mali planinari naše škole otputili su se na izlet na otok Krk u pratnji učiteljica Anite i Lucije. Ovoga puta nisu osvajali planinske vrhove, nego su pješačili 8 kilometara uz obalu, od mjesta Milohnići do mjesta Porat, na sjeverozapadnoj strani otoka.

 

 [više]

Jelovnik 13.-24.3. 2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Malnar Zidarić, 17. 3. 2023. 08:15

 [više]

Čitanjem do zvijezda 2022./2023.

Autor: Marija Malnar Zidarić, 13. 3. 2023. 15:57

8. ožujka tri su učenice osmih razreda predstavljale našu školu na županijskoj razini natjecanja "Čitanjem do zvijezda" koje se ove godine održalo u Novom Vinodolskom: Sara Srok (8. a), Mihaela Cvijanović (8. b) i Mia Vuksan (8.b)

Domaćin natjecanja, Osnovna škola Ivana Mažuranića, kvalitetno je organizirala slobodbno vrijeme nakon natjecanja dok su se čekali rezulatati, tako da su naše učenice, bez obzira što se nisu plasirale na državno natjecanje, cijelom projektu dale ocjenu odličan - upoznale su nove vršnjake, kulturnu baštinu Novoga, obogatile svoje osobne i čitateljske horizonte.

 [više]

OŠ TURNIĆ domaćin županijske smotre LIK

Autor: Marija Malnar Zidarić, 10. 3. 2023. 11:18

https://youtu.be/4uzMXMqDxMk

Županijsko natjecanje – izložba učeničkih radova osnovnih i srednjih škola Primorsko – goranske županije iz područja likovnih umjetnosti i dizajna LIK 2023. obuhvaća likovne radove učenika osnovih i srednjih škola na zadanu temu. Natjecanje se provodi u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencije za odgoj i obrazovanje.
Ovogodišnja tema natjecanja bila je „Ples za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola te „Ljudsko tijelo i plesni pokret”za učenike srednjih škola.

 [više]

Nagrade naših učenika

Autor: Marija Malnar Zidarić, 9. 3. 2023. 09:02

Brojne učenice naše škole članice su i uspješne polaznice Kluba sinkroniziranog plivanja, a nedavno su osvojile i Kup Hrvatske!

Bravo, djevojke! Čestitamo i želimo vam još puno pehara!

Emily Brnčić, 4. a

Katja Perić, 5. a 

Nea Superina 8. b    

 

 [više]

Dukatov natječaj "Volim mlijeko"

Autor: Marija Malnar Zidarić, 9. 3. 2023. 08:28

Poticajan i vrijedan pohvale Dukatov natječaj i ove će godine u suradnji s Hrvatskim šumama posaditi novih 11 000 stabala. Školska i vrtićka djeca doprinose toj akciji stvarajući kreativne likovne radove uz pomoć svojih učiteljica i odgojiteljica.

 [više]

Marenda za ožujak 2023.

Autor: Marija Malnar Zidarić, 7. 3. 2023. 08:55

  Školska marenda Marenda produženi boravak  
1.-3. 3.

srijeda- pizza, voće

četvrtak- bučina biskvitna kocka, mlijeko

petak- štrudla jabuka

srijeda- putar pinčica, voćni jogurt

četvrtak- sendvič, pecivo megro

petak- burek od sira

 

6.-10.3.

 

 

 

 

13.-17.3.

 

 

ponedjeljak- pureća šunka, sir

utorak- savijača sir, voće

srijeda- pizza

četvrtak- vital pecivo, Lino Lada, mlijeko

petak- žemlja s namazom od tune

 

ponedjeljak- hot dog, mortadela, voće

utorak- savijača sa sirom, voće

srijeda- pizza

četvrtak- mramorni kolač, mlijeko

petak-  žemlja, mliječni namaz, jogurt

ponedjeljak- švedski stol, kruh

utorak- kajzerica, namaz mix

srijeda- krafna

četvrtak- kajzerica, salama

petak- muffin

 

 

 

 

 

 

ponedjeljak- žitarice, mlijeko

utorak- okruglo pecivo, salama

srijeda- savijača jabuka, čaj

četvrtak- trokut sir, pecivo

petak- švedski stol, sok

 

 

 

 

 

 

 [više]

Pričaonica otpeljavanja čvorova u produženom boravku

Autor: Marija Malnar Zidarić, 3. 3. 2023. 10:21

Ovoga nam je tjedna u produženom boravku 1., 2. i 3. razreda bilo vrlo zapetljano. Stvarali smo uz pomoć učiteljica i knjižničarke prave petlje, a čitali smo i razgovarali i o nekim drugim zapetljanim čvorovima koji često nastaju iznad naših glava - u početku se pojave kao mali, gotovo neprimjetni čvorići, no mogu narasti do velikih čvorova kada nam postaju preteški teret koji nekad ne znamo sami riješiti.

 [više]

Jelovnik za ožujak 27. 2. - 10. 3. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Malnar Zidarić, 27. 2. 2023. 16:52

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Marija Malnar Zidarić, 22. 2. 2023. 10:28

Dan ružičastih majica obilježava se diljem svijeta zadnje srijede u veljači. Od 2017. godine u našoj je zemlji odlukom Sabora taj dan proglašen Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad vršnjacima. 

Nasilje je nažalost prisutno svuda oko nas, uživo i virtualno, a zadaća je nas odraslih da širom otvorenih očiju i raširenih ruku reagiramo, zaštitimo i educiramo naše učenike kako nasilje ni u kojem obliku nije prihvatljivo.

I ove smo se godine povezali pjesmom i plesom te odlučno rekli: ovdje nema mjesta nasilju!

Poveznica na FILM

 [više]

Maškarani petak

Autor: Marija Malnar Zidarić, 21. 2. 2023. 09:02

U petak, 17. veljače učiteljice su u svojim učionicama organizirale zabavu pod maskama za učenike od 1. do 4. razreda. Uz ples i smijeh, neizostravne su bile naravno i fritulice te krafne. Maleni su obišli i cijelu školu te posebno razveselili našu ravnateljicu.

A učiteljice su nam bile baš ŠČ!smiley

 [više]

NATJECANJE HUPE in Storyland

Autor: Marija Malnar Zidarić, 20. 2. 2023. 12:42

I ove školske godine održano je državno natjecanje u pisanju priča na engleskom jeziku u organizaciji udruge HUPE-a (Hrvatska udruga profesora engleskog).

 [više]

Zimski praznici

Autor: Marija Malnar Zidarić, 16. 2. 2023. 09:00

Poštovani roditelji,

drugi dio zimskih praznika za učenike počinje u ponedjeljak 20. veljače i traje do petka 24. veljače 2023.

Učenici se vraćaju na nastavu u ponedjeljak 27. veljače prema sljedećem rasporedu:

1. i 3. razredi popodnevna smjena

2. i 4. razredi jutranja smjena

Učenici od 5. do 8. razreda jutranja smjena.

 

 [više]

Valentinovo

Autor: Marija Malnar Zidarić, 15. 2. 2023. 12:13

Jedna neobična ljubavna priča

U Produženom boravku 1. razreda cijelo je  jutro bilo u znaku ljubavi – najvažnijega osjećaja koji pokreće cijeli svijet.

„ Bez ljubavi, bio bih… mjedi što ječi ili cimbal što zveči.“

 [više]

Naša Mihaela Cvijanović (8. b) među nagrađenim kuglačicama s Mlake

Autor: Marija Malnar Zidarić, 13. 2. 2023. 14:45

https://sportske.jutarnji.hr/sn/sport-mix/ostali-sportovi/kuglanje/sport-u-kojem-je-hrvatska-istins

"Kuglačice Mlake prvi put su ponijele naslov najbolje ženske ekipe u tradicionalnom 71. izboru Sportskih novosti, u kojem najbolje hrvatske sportaše biraju novinari. Tigrice s Mlake dobile su 106 glasova od 264 novinara iz 55 redakcija koliko ih je ukupno glasalo. I titula najboljih posve je zasluženo stigla u Rijeku jer su kuglačice Mlake osvojile lani sve što se moglo osvojiti – sva četiri trofeja. Pobjednice su Lige prvakinja i Svjetskog kupa te prvenstva i Kupa Hrvatske."

Izvor: https://www.novilist.hr/sport/ostali-sportovi/tigrice-s-mlake-ponijele-titulu-najbolje-hrvatske-ekipe-cast-i-motivacija-za-osvajanje-novih-trofeja/?meta_refresh=true

 
 [više]

Prijavi se!

Autor: Marija Malnar Zidarić, 9. 2. 2023. 12:05

 [više]

Sretan 100. dan škole :)

Autor: Marija Malnar Zidarić, 9. 2. 2023. 11:45

Bio je to dan kojim se potiče ljubav prema školi i učenju. Sadržaji su međuprednetno povezani, učenje i nastava bili su malo drugačiji. 

Što smo sve radili ovaj stoti dan?

 
 [više]

Jelovnik za veljaču PB Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Malnar Zidarić, 8. 2. 2023. 11:45

 [više]

27. siječnja Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Autor: Marija Malnar Zidarić, 27. 1. 2023. 12:09

Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti obilježava se svake godine 27. siječnja jer je toga dana 1945. godine Crvena armija oslobodila najveći nacistički logor Auschwitz.

Sjećanje se na žrtve holokausta u našoj školi obilježavalo kroz dva tjedna stavljajući naglasak na Stolprestein ili „Kamen spoticanja“. Naime, riječ je o mjedenim pločicama koje se diljem svijeta postavljaju ispred zadnjih adresa na kojima su živjele žrtve nacizma, a koje predstavljaju njihove pojedinačne spomenike. 

 [više]

GLASAJTE ZA IZBOR LOGA ŠKOLE

Autor: Marija Malnar Zidarić, 18. 1. 2023. 13:15

Poštovani roditelji i učitelji, dragi učenici/učenice!

Učenici naše škole realizirali su likovna rješenja logotipa Osnovne škole Turnić i sada biramo jedan najbolji koji će predstavljati našu školu.

Glasati mogu svi: roditelji, učenici ili zaposlenici škole, a rok za glasovanje je do 15.2.2023.

Unaprijed zahvaljujemo svima koji će glasati.

Poveznica na kojioj možete glasati: https://forms.office.com/e/M7zqZerqtC

 [više]

PRIJAVE ZA UPIS U 1. RAZRED ZA ŠKOLSKU 2023. /2024. GODINU

Autor: Ljiljana Kulaš - Jutrović, 16. 1. 2023. 17:43

PRIJAVE  ZA UPIS U 1. RAZRED ZA ŠKOLSKU 2023. /2024. GODINU

od ponedjeljka, 23. do petka, 27. siječnja 2023. godine

Poštovani roditelji/skrbnici,

Prijave djece za upis u 1. razred osnovne škole provodit će se od ponedjeljka, 23. do petka, 27. siječnja 2023. godine  elektronskom poštom ili (iznimno ukoliko niste u prilici el. putem) dostavom dokumenata u ured stručne suradnice.

Detalje predbilježbe možete pronaći pod "Riječ pedagoginje"!

Lijepi pozdravi,

Ljiljana Kulaš-Jutrović, prof.

 [više]

BESPLATNA MARENDA

Autor: Jasna Sandalj, 3. 1. 2023. 11:47

Dragi roditelji,

ovim Vas putem obavještavamo kako je Vlada RH usvojila Odluku o kriterijima i načinu financiranja, odnosno sufinanciranja troškova prehrane temeljem koje će svi učenici Osnovne škole Turnić u 2. polugodištu 2022./2023. šk. godine, primati besplatnu marendu za dane kada su na nastavi.  

Stoga, molimo sve roditelje da na vrijeme obavještavaju razrednike o očekivanom izostanku učenika/ice.

Temeljem donesene Odluke o (su)financiranju prehrane za svakog učenika osnovne škole u drugom polugodištu školske 2022./2023. godine, sklopljeni ugovori za školsku marendu (koju su roditelji morali plaćati) prestaju važiti s 31.12.2022. godine.

S poštovanjem, 

Jasna Sandalj, ravnateljica

 [više]

Škola u blagdanskom ruhu

Autor: Marija Malnar Zidarić, 28. 12. 2022. 09:07

 

 

 

 [više]

Božićni sajam

Autor: Marija Malnar Zidarić, 23. 12. 2022. 11:16

Od 19. do 22. prosinca u predvorju škole održao se nakon dvogodišnje stanke božićni sajam na kojemu se moglo razgledati i kupiti maštovite i originalne ukrase naših mladih zadrugara, likovnih sekcija i skupine Ručni rad.

 [više]

Obavijest e-Dnevnik

Autor: Karolina Raguž, 23. 12. 2022. 11:07

Poštovani učenici i roditelji,

obavještavamo vas da e-Dnevnik i aplikacija za učenike i roditelje neće biti dostupni od 2. siječnja 2023. godine do 8. siječnja u 18 sati zbog održavanja sustava. Zahvaljujemo na razumijevanju.

Srdačan pozdrav. 

 [više]

Možda su zimski praznici vrijeme za posjet Laponiji i Djedu Mrazu:)

Autor: Marija Malnar Zidarić, 23. 12. 2022. 10:12

Legenda o Djedu Božićnjaku jedna je od rijetkih koje preživljavaju stoljećima, i to u svim krajevima svijeta: na njoj su stasale generacije, a popularnost bjelobradog djedice s dalekog sjevera koji za blagdana igračkama daruje svu djecu svijeta ni danas ne jenjava. Vjerovali ili ne u priču o veselom stracu koji na saonicama što vuku sobovi, obilazi zemaljsku kuglu  i ispunjava želje  iz dječjih pisama, boravak u njegovom selu u Rovanijemu pokazat će vam da ova legenda živi i stvarna.

 

 

 

 [više]

Praznici nam stižu:)

Autor: Marija Malnar Zidarić, 22. 12. 2022. 12:18

Poštovani roditelji/skrbnici,

zadnji nastavni dan u 1. polugodištu, 23. prosinca, održat će se samo u jutarnjoj smjeni prema rasporedu koji ćete dobiti od razrednica/ka.

Prvi nastavni dan u 2023. jest 9. siječnja. Prvi i treći razredi u jutarnjoj smjeni, drugi  i četvrti u popodnevnoj.

Želimo vam mirne i blagoslovljene blagdane te sretnu, uspješnu i ispunjenu 2023.!

Na poveznici možete pogledati kako nam je bilo na božićnoj priredbi i koncertu učenika i učitelja Škole te ovim putem još jednom zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u priredbi i ukrašavanju škole te dio sebe utkali u našu božićnu čaroliju.

https://1drv.ms/u/s!ArB3yUzgYBhkgx1p9JzG24a-sd5r?e=jbgipC

 [više]

Jedna kao obična "Kapa" za kraj polugodišta

Autor: Marija Malnar Zidarić, 20. 12. 2022. 11:12

Da škola nije samo učenje i nastava, nego i zabava, druženje, stjecanje iskustava, pokazuje nam 4. a i 4. b razred sa svojim učiteljicama Ljubicom Šuljić i Milicom Maravić Lončar kojima je prosinac bio ispunjen mnogobrojnim aktivnostima u razredu i izvan njega, a zadnji tjedan nastave odlučili su se počastiti odlaskom u Cinestar gdje su gledali prekrasnu božićnu filmsku priču o prijateljstvu. 

 [više]

RIJEČ MJESECA - PROSINAC

Autor: Marija Malnar Zidarić, 14. 12. 2022. 08:57

U mjesecu prosincu vlada blagdansko ozračje i svi se pripremamo za najljepši dio godine  - uređujemo svoje domove, spremamo darove za svoje najmilije, promišljamo o sebi i drugima te godini koja je skoro za nama. Podvlačimo crtu i zbrajamo što smo sve dobro napravili, a što svakako možemo još doraditi i popraviti.

Stoga ćemo za riječ mjeseca, prigodno odabrati riječ PRAPORAC

Rječnici u školskoj knjižnici čekaju na vrijedne pretraživača!

 [više]

4. a razred posjetio HNK Ivana pl. Zajca

Autor: Marija Malnar Zidarić, 14. 12. 2022. 08:40

Svevremenska priča o borbi dobra i zla, uprizorena kao opera za djecu i mlade, jednoga od najgenijalnijih skladatelja u povijesti glazbe, Wolfganga Amadeusa Mozarta, odigrala se 13. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca.

Učenici 4. a razreda  s učiteljicom Ljubicom Šuljić uživali su u tom, za njih novom, kazališnom žanru i pažljivo pratili rasplet događaja praćen pjesmom i plesnom.

Opera koja prelazi sve povijesne i zemljopisne barijere obiluje mnoštvom univerazlnih poruka.

Učenici su imali priliku razgledati prije predstave kostime i rekvizite koje inače glumci koriste u aktualnim predstavama.

Očarani veličinom zdanja, daškom elegancije i blještavila, raskoši zlatnih lođa, obećali su si ponovno vraćanje u neku drugu "bajku".

 [više]

20. susret dječjih zborova i doček Betlehemskog svjetla

Autor: Marija Malnar Zidarić, 12. 12. 2022. 17:41

Nakon godina pauze zbog korone i upornog vježbanja i pjevanja po školskim učionicama, silno nas je razveselio nastup na 20. susretu dječjih zborova u katedrali sv. Vida. Naša Matea solirala je u pjesmi "Sretan Božić svemu svijetu", a zbor, bez lažne skromnosti, zablistao. Naravno uz sve druge zborove. Od srca, pjevali smo čekajući rođendan malog božića, dočekali Betlehemsko svjetlo koje je avionom stiglo u Austriju, Zagreb pa do nas u Rijeku. Nakon veselog druženja od nadbiskupa smo primili darove, zahvalnice i lampaš koji nas podsjeća da ćemo se redovito zornicama još dva tjedna pripremati za sveti blagdan Isusova rođenja. Čestit vam Božić! Provedite ga u miru, zdravlju i veselju!

Vjeroučiteljica Vesna Rabak

 

 
 
 [više]

Radionica Šašavi znanstvenik

Autor: Marija Malnar Zidarić, 9. 12. 2022. 12:09

Da znanost može biti fora, pokazala je gđa Anita iz Prirodoslovnoga muzeja Rijeka koja je posjetila 8. prosinca naš 4. a razred i uz zabavne radionice podučila ih nekim činjenicama kao npr. : zašto je list zelene boje (dokazivanje klorofila), kako prepoznavati životinje po krznu, koliko ima vrsta morskih pasa... a na kraju se sve zaokružilo bingo igrom s pojmovima biljaka i životinja te pokazalo kako je uz igru učiti zabavno i lako, čak kada se radi i o "teškim", znanstvenim temama.

Neki od njih možda i postanu pravi, mali znanstveni istraživači!

 [više]

PSSST…dođi da ti pričam!

Autor: Marija Malnar Zidarić, 9. 12. 2022. 10:05

8. prosinca našu je školu posjetila pripovjedačica narodnih bajki, lutkarica, ilustratorica, dramska pedagoginja, jednom riječju, svestrana umjetnica – Margareta Peršić. Izuzetno uvjerljivo, autentično, interaktivno, koristeći pritom svoj glas uz minimalne rekvizite, snagom izgovorene riječi, gošća nam je otvorila vrata priče i pričanja i odškrinula nam svijet neki davnih junaka u vlastitoj interpretaciji. 

 [više]

Prvašići obilježili Medni dan

Autor: Marija Malnar Zidarić, 9. 12. 2022. 09:16

Naša škola sudjelovala je u Programu školskog mednog dana s hrvatskih pašnjaka.
Nakon čitanja teksta o Svjetskom danu pčela razgovarali smo o ulozi pčela.
Na kraju nastave učenici su dobili poklone - bojanke i staklenku meda od 370 ml koja je označena zaštićenim znakom "Med hrvatskih pašnjaka". U oba prva razreda podijeljeno  je 53 staklenki meda. 
Fotografirali smo se za uspomenu.
Učiteljica Ljiljana Golić, 1. b
 [više]

Akcijski upis u dječju knjižnicu "Stribor"

Autor: Marija Malnar Zidarić, 6. 12. 2022. 10:57

"U petak 9. 12. svi od 0 do 110 godina starosti (da, možete učlaniti i novorođenče kao i baku od 100 godina) mogu upisati ili obnoviti članstvo pred istekom u Gradskoj knjižnici Rijeka pa tako i u našem Dječjem odjelu Stribor za simboličnih 26,37 kuna. Plaćanja je moguće izvršiti gotovinski i kartičnoPri upisu potrebno je ispuniti upisnicu koja za mlađe od 16 godina mora biti potpisana i od strane roditelja.  Upis je moguće izvršiti i online putem Rijeka City Card portala."

Izvor:https://djecjakuca.hr/u-petak-9-12-svi-u-djecju-kucu-uclanjivanje-u-knjiznicu-u-pola-cijene/

 [više]

Večer matematike

Autor: Marija Malnar Zidarić, 5. 12. 2022. 17:34

Dana 1. prosinca 2022. naša je škola sudjelovala u projektu Večer matematike.

VEČER MATEMATIKE, manifestacija koju je iniciralo Hrvatsko matematičko društvo, skup je interaktivnih radionica u kojima sudjeluju učenici i njihovi roditelji. Nalik je sajmu na kojem sudionici obilaze „matematičke stanice„ i odabiru aktivnosti u kojima će sudjelovati. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme svakodnevno svi uspješno rješavamo.

 [više]

Posjet prvašića Domu mladih

Autor: Marija Malnar Zidarić, 5. 12. 2022. 16:41

1.i 2. prosinca 2022.1.a i 1.b imali su izvanučioničnu nastavu u sklopu akcije Prvi koraci u prometu.
Osnovne pojmove o prometu približio nam je učitelj Ivan, a policajka Tajana govorila je o opasnostima na cestama i o važnosti pridržavanja prometnih pravila za sve sudionike u prometu. Naučili smo pravilno prelaziti preko obilježenog pješačkog prijelaza po skupinama. Dobro smo gledali kada će se zapaliti zeleno svjetlo na semaforu za pješake da bismo mogli sigurno prijeći cestu.
 [više]

Blagdanski pravopisni šalabahter:)

Autor: Marija Malnar Zidarić, 28. 11. 2022. 15:07

  • advent/došašće – naziv za dio crkvene godine, a ne blagdan, pa se piše malim početnim slovom
  • Advent u Zagrebu (ili bilo kojem gradu) – naziv manifestacije, stoga je početno slovo veliko
  • Badnjak / Badnji dan – u nazivima blagdana prva se riječ piše velikim početnim slovom, a ostale malim, osim ako su vlastito ime
  • Badnja večer – imenica večer u hrvatskom standardnom jeziku uvijek je ženskoga roda te je ispravno pisati Badnja večer, a ne Badnje veče
  • božićni – ovaj se pridjev piše malim početnim slovom, osim kad je prva riječ u nazivu manifestacije; božićni sajam (bilo koji sajam), ali Božićni sajam (naziv manifestacije)
  • božićnica – budući da se radi o općoj imenici, piše se malim početnim slovom, a s obzirom na to da potječe od imenice Božić, pišemo ju sa ć, a ne sa č
  • Krampus = vrag u likovnoj predodžbi s repom i rogovima koji se javlja zločestoj djeci u pričama i običajima
  • krampus = pren. ružna osoba
 [više]

Pomoć Domu sv. Ane

Autor: Marija Malnar Zidarić, 25. 11. 2022. 07:49

Ovoga mjeseca naša djeca, roditelji, djelatnici marljivo su skupljali odjeću, obuću, igračke, higijenske potrepštine za pomoć potrebitima. Kako već desetljećima surađujemo s pojedincima, ove godine usmjerili smo svoju pomoć Domu sv. Ane. Ravnateljica Željka i pedagoginja Sanja družile su se s nama, upoznale nas s potrebama Doma te smo tako punog srca što smo i ove godine uspjeli pomoći nekome s radošću završili i ovu akciju. Svima od srca želimo sretno iščekivanje Isusova rođenja!

Vjeroučiteljica Vesna Rabak

 
 
 [više]

Mjesec hrvatske knjige 2022.

Autor: Marija Malnar Zidarić, 24. 11. 2022. 08:18

Od 1995. godine održava se manifestacija Mjesec hrvatske knjige kojom se željelo na lokalnoj i nacionalnoj razini pojačano govoriti o knjizi i čitanju provodeći intenzivno programe za sve dobne skupine građana.

 [više]

Posjet Američkom kutku (American Corner)

Autor: Marija Malnar Zidarić, 23. 11. 2022. 08:32

Vrijedne sedmašice, Nina, Melani, Sara, Ida, Veronika, Mia C. Mila i Tara u četvrtak
17.11.2022. su posjetile American Corner u sklopu trsatskog ogranka Gradske
knjižnice Rijeka te prisustvovali radionici American Library Hunt.

 [više]

Gradsko i županijsko natjecanje Školskih sportskih društava iz PLIVANJA

Autor: Marija Malnar Zidarić, 22. 11. 2022. 13:16

Naše učenice nastupile su, sportski se borile i osvojile 1. mjesto u Gradu, te 2. mjesto u Županiji.

 [više]

Kreativni pristup lektiri - Učenici za učenike

Autor: Marija Malnar Zidarić, 22. 11. 2022. 08:57

Učenici 5. b razreda s učiteljicom Sanjom Kukić Katalinić čitali su bajku Aleksandra Sergejeviča Puškina, Bajka o ribaru i ribici. Uz razgovor o djelu i razne igre na satu, oslikavali su svoje vlastite slikovnice koje su namijenili učenicima nižih razreda. Četvrtaši su potom vrednovali njihove uratke tako što su pomno i kritički pročitali slikovnice i poslali jednu lijepu poruku svome prijatelju. 

 [više]

Bookmark Exchange Project 2022

Autor: Marija Malnar Zidarić, 22. 11. 2022. 08:46

I ove godine uključili smo se u međunarodni projekt razmjene straničnika koji organizira Međunarodno udruženje školskih knjižničara. Projekt je to koji potiče druženje, zabavu, kreativnost i povezivanje s drugim učenicima u svijetu te upoznavanje različitih kultura i načina života, a poveznica je svima knjiga i knjižnica.

 [više]

1. a i 1. b posjetili GKR- Ogranak Turnić

Autor: Marija Malnar Zidarić, 21. 11. 2022. 13:01

Učenici  1. a i 1. b razreda zatvorili su Mjesec hrvatske knjige sa svojim učiteljicama Ljiljanom Golić i Sidonijom Grabar te knjižničarkom Marijom Malnar Zidarić posjetom Gradskoj knjižnici Rijeka - ogranku Turnić.

 

 

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Malnar Zidarić, 17. 11. 2022. 13:11

Ove se godine u našoj školi Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježavao tijekom cijeloga tjedna koji je prethodio spomenutom Danu.

 [više]

MALI PLANINARI NA PLATKU

Autor: Marija Malnar Zidarić, 15. 11. 2022. 11:15

Prekrasan jesenski dan mali planinari OŠ Turnić u društvu malih planinara OŠ Zamet proveli su na Platku i obližnjem vrhu Treska (1234 m). Platak je omiljeno riječko izletište, a mnogi ne znaju da skriva brojne zanimljive staze koje vode na obližnje vrhove. 

 

 [više]

Lektira u HKD-u: Sunce djever i Neva Nevičica

Autor: Marija Malnar Zidarić, 14. 11. 2022. 14:27

4. a razred posjetio je 14. 11. Hrvatski kulturni dom na Sušaku u pratnji svoje učiteljice Ljubice Šuljić i knjižničarke Marije Malnar Zidarić kako bi pogledali „Sunce djever i Neva Nevičica“, jednu od 8 općepoznatih i hrvatskoj kulturno-književnoj tradiciji bliskih i neizostavnih priča, pripovijetku iz knjige „Priče iz davnine“, jedne od najpoznatijih hrvatskih spisateljica svih vremena, hrvatskoga Andersena, Ivane Brlić  Mažuranić.

 [više]

Posjet riječkoj džamiji

Autor: Marija Malnar Zidarić, 13. 11. 2022. 10:23

Autor fotografije: Damir Miškulin

U četvrtak 10.11.u sklopu obrade monoteističkih religija krenuli smo u posjet riječkoj džamiji. Iako smo proširili znanja, upoznali islam kao monoteističku religiju, vidjeli samu džamiju, minaret, untrašnjost džamije. Žao nam je što zbog bolesti učiteljice Besime nismo dobili odgovore na neka nama specifična pitanja. U svakom slučaju zahvaljujemo na gostoprimstvu. Nadamo se do neke slijedeće prilike.

Vjeroučitljica Vesna Rabak

 
 
 [više]

RIJEČ MJESECA - STUDENI

Autor: Marija Malnar Zidarić, 10. 11. 2022. 12:15

Studeni je mjesec obiježen sjećanjem na one kojih više nema, bilo da se radi o članovima naše uže ili šire obitelji ili pak rodbine (1. 11.), bilo da se sjećamo te odajemo posebno poštovanje dvama gradovima koji su pretrpjeli nesagledive štete tijekom Domovinskoga rata (18. 11.). 

Stoga će nam i riječ mjeseca biti vezana za te teme: PIJETET.

Čekamo vas u školskoj knjižnici da pronađete značenje riječi i stvorite njome odgovarajuće kontekste. Sretno jezikoljupcima!

 

 

 [više]

Otvoreni dan za roditelje/skrbnike

Autor: Marija Malnar Zidarić, 3. 11. 2022. 09:18

Poštovani i cijenjeni roditelji/skrbnici,

otvoreni dan održat će u ponedjeljak 7. studenog od 17 do 18 sati. Molimo da svoj dolazak najavite razredniku koji će vas najaviti predmetnome učitelju.

 [više]

Djeca i mladi protiv gladi

Autor: Marija Malnar Zidarić, 31. 10. 2022. 13:37

U mjesecu listopadu, nakon misijske nedjelje, na poticaj riječke socijalne samoposluge "Kruh svete Elizabete" započeli smo i završili akciju "Djeca i mladi protiv gladi."
 

 [više]

Raspored školske marende

Autor: Marija Malnar Zidarić, 31. 10. 2022. 10:27

 STUDENI 2022.
  PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK
02.-4. 11. jesenski  praznici pohana pileća prsa u pecivu, sok pureća šunka, pecivo, cedevita
 
burek od sira, jogurt
07.-11. 11. zlatna šunka, pecivo, sok pizza, voće čajna, sir, pecivo, cedevita buhtla, mlijeko siri namaz, pecivo, jogurt
14.-17. 11. mortadela, pecivo, sok pizza, voće pecivo, Lino Lada, mlijeko pecivo, čajna, jogurt neradni dan
21.-25. 11. pureća šunka, pecivo, sok pizza, voće kroasan, mlijeko šunka, sir, pecivo bureko od sira, jogurt
28.-30. 11. krumpirko, Gauda sir, sok pizza, voće Pecivo, Lino Lada, mlijeko    

 

PRODUŽENI BORAVAK
  PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK
02.-4. 11 jesenski  praznici kruh, švedski stol kroasan pecio, margo i marmelada
07.-11. 11. žitarice, mlijeko namaz mix, pecivo muffin pecivo, salama kolač orah-jabuka mix
14.-17. 11. krafna sendvič savijačas od sira piroška neradni dan
21.-25. 11. žitarice, mlijeko sendvič namaz, pecivo savijača od jabuke pecivo, namaz
28.-30. 11. kruh, švedski stol sendvič pecivo putar pinčica, voćni jogurt    

 

 [više]

2. a i 2. b posjetili Gradsku knjižnicu Rijeka- Ogranak Turnić

Autor: Marija Malnar Zidarić, 27. 10. 2022. 11:11

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige učenici  2. a i 2. b posjetili su sa svojim učiteljicama i knjižničarkom ogranak Gradske knjižnice Rijeka na Turniću. Dočekala nas je ljubazna knjižničarka i upoznala nas sa zbirkama ogranka, kao i razlikom između gradske i školske knjižnice.

 [više]

JESENSKI PRAZNICI ZA UČENIKE

Autor: Marija Malnar Zidarić, 26. 10. 2022. 12:56

  • Jesenski praznici počinju 31. listopada i traju do 1. studenoga 2022. godine. Nastava počinje 2. studenoga prema rasporedu smjene tjedna.
  •  
 [više]

Međunarodni dan školskih knjižnica

Autor: Marija Malnar Zidarić, 25. 10. 2022. 08:52

Svake godine u Mjesecu hrvatske knjige učenici prvih razreda posjete sa svojim učiteljicama školsku knjižnicu – mjesto koje će im osam godina biti izvorom informiranja, učenja, druženja, susretanja s likovima lektirnih i drugih naslova za slobodno čitanje, mjesto koje će ih mijenjati iz dana u dan…

 [više]

Vježba evakuacije i spašavanja

Autor: Marija Malnar Zidarić, 21. 10. 2022. 12:06

20. listopada održana je uobičajena vježba evakuacije i spašavanja od požara propisana Planom evakuacije OŠ Turnić koja se provodi svake 2 godine.

Učenici, učitelji i svi djelatnici škole napustili su zgradu škole nakon sirene za uzbunu i ravnateljičine obavijesti putem razglasa te se uputili planiranim, najbližim i sigurnim izlaznim rutama za svaku prostoriju.

 [više]

Dan kruha / Dan jabuka

Autor: Marija Malnar Zidarić, 21. 10. 2022. 11:53

https://bit.ly/dankruhadanjabukaosturnic2022

U listopadu već tradicionalno obilježavamo Dan kruha i zahvalnost za plodove zemlje, a povezano sa Svjetskim danom hrane kako bi se osvijestila zahvalnost za hranu koju imamo, jer unatoč razvoju civilizacije, još uvijek ima puno gladi u svijetu. Osim toga, želi se istaknuti i važnost zdrave hrane, posebno one domaće, ekološki uzgojene te korištenje domaćih, autohtonih proizvoda. 

 [više]

Predstava "Ah ta lektira, ne da mi mira" u našoj školi

Autor: Marija Malnar Zidarić, 20. 10. 2022. 12:52

18. listopada izvedena je u učionici Glazbene kulture dinamična i humoristična, temom aktualna i suvremena glumačko-lutkarska predstava „Ah ta lektira, ne da mi mira“ troje mladih, samoborskih glumaca Jakova Jozića, Hane Kunić i Jana Novosela namijenjena učenicima razredne nastave.

 [više]

Mali planinari sudjelovali u obilježavanju Svjetskog dana turizma 

Autor: Marija Malnar Zidarić, 19. 10. 2022. 11:16

Mali planinari proveli su dva dana na logorovanju u Severinu na Kupi i Staroj Sušici kao dio programa obilježavanja Svjetskog dana turizma (27.9.)  u organizaciji Primorsko-goranske županije i Planinarskog društva Tuhobić iz Rijeke. Svrha ovog dvodnevnog planinarsko-kulturnog događanja bila je promocija turističkog projekta Kulturna ruta putovima Frankopana.  

 [više]

ŠKOLA U PRIRODI ZA UČENIKE TREĆIH RAZREDA

Autor: Marija Malnar Zidarić, 18. 10. 2022. 08:36

Učenici trećih razreda sa svojim razrednim učiteljicama Adrianom, Bosiljkom i
Anitom te učiteljicom iz produženog boravka Martinom proveli su tri
nezaboravna dana u Dvorcu Stara Sušica, od 12. do 14.10.2022. godine.

 [više]

1.b posjetio pekaru "Arena"

Autor: Marija Malnar Zidarić, 17. 10. 2022. 12:31

Na nastavi Prirode i društva saznali smo kako od zrna nastaje kruh, i koja zanimanja su važna u tom procesu: ratar, mlinar i pekar.
14.10.2022. posjetili smo obližnju pekaru "Arena" i uživo vidjeli kako nastaje kruh i ostali pekarski proizvodi. Do sada smo samo kupovali u pekari. 
Odlučili smo da ćemo i mi s našim roditeljima i bakama zamijesiti kruščić i donijeti ih u ponedjeljak na razrednu izložbu te tako obilježiti Dan kruha.
Zapjevali smo pjesmu: Mlin. 
Na odlasku svakom prvašiću je darovan topli i mirisni slanac. 
Bilo nam je zanimljivo i poučno.
Učenici 1.b s učiteljicom
 [više]

Pomažemo potrebitima

Autor: Marija Malnar Zidarić, 11. 10. 2022. 08:55

U DR Kongo živi naše kumče, djevojčica Kahindo, koja ove godine pohađa zadnji razred prvog stupnja obrazovanja, točnije 6. razred. Drugi stupanj obrazovanja traje također 6 godina što znači da naša Kahindo nagodinu, zahvaljujući našoj novčanoj pomoći i našim molitvama upisuje, po našemu, srednju školu.

 [više]

Prvi koraci u prometu

Autor: Marija Malnar Zidarić, 7. 10. 2022. 08:48

6. listopada 2022.u našu školu stigao je prometni policajac Tomislav. Posjetio je prvašiće u sklopu akcije Prvi koraci u prometu. Nakon kratkog predavanja poklonio je kapu svakom učeniku.

Fotografirali smo se za uspomenu, a obećao je da će doći ubrzo. 
Učiteljica Ljiljana Golić

 

 

 [više]

Nagrađena naša učiteljica NINA ČALIĆ

Autor: Marija Malnar Zidarić, 6. 10. 2022. 13:02

Unazad nekoliko godina Ministarstvo znanosti i obrazovanja proglašava i dodjeljuje nagrade najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima. Među 513 odabranih, našla se i naša, sada već umirovljena, profesorica engleskoga jezika, Nina Čalić

Između ostaloga, navodi se u obrazloženju: 

"Mentorstvo učenicima na državnoj razini. Predavanje na županijskoj/regionalnoj/državnoj razini. Izrada otvorenih obrazovnih sadržaja."

Svi učitelji i djelatnici škole ponosno čestitaju ovaj veliki i zasluženi uspjeh naše drage učiteljice koja je našu školu činila prepoznatljivom u zajednici i zadužila nas da i dalje nastavimo s kvalitetom koju je postavila.

Čestitke, draga naša Nina!

 [više]

Raspored školske marende za listopad 2022.

Autor: Marija Malnar Zidarić, 6. 10. 2022. 08:40

 
  PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK
3.-7.10. Graham pecivo, pureća šunka, sokić pizza, voće (jabuka) Pecivo, Linolada, mlijeko Graham pecivo, zlatna šunka, tekući jogurt Negro pecivo, sirni namaz, voćni jogurt
10.-14.10.

Raženo pecivo, čajna salama i sir, mlijeko

Pizza, voće

Pohana pileća prsa u pecivu, sokić

Piroška sir, voćni jogurt Krumpir pecivo, guda sir, jogurt
17.-21.10.

Mortadela, pecivo, jogurt

 

Pizza, voće Čajna salama, sir, pecivo, sokić Kroasan, voćni jogurt Roščić, jogurt
24.-28.10.

Pecivo, Linolada, mlijeko

Pizza, voće Čajna salama, sir, pecivo, sokić Buhtla, voćni jogurt Pecivo, sirni namaz, cedevita
31.10. JESENSKI PRAZNICI JESENSKI PRAZNICI        

 

 [više]

RIJEČ MJESECA

Autor: Marija Malnar Zidarić, 5. 10. 2022. 11:24

Budući da je naš Rujanski izazov završio, a izazvao je veliki interes i zadovoljstvo učenika, učiteljice hrvatskoga i engleskoga jezika odlučile su provesti u suradnji s knjižničarkom nastavak izazova tijekom cijele školske godine s ciljem učenja i upotrebljavanja novih riječi. Nastavljamo s mjesečnim izazovima: Riječ mjeseca.

Naši učenici već znaju postupak, a na nama je samo da postavimo zadatak!

Riječ mjeseca listopada bit će PRASKOZORJE.

Veselimo se istraživanju i pretraživanju rječnika.smiley

 [više]

Noć istraživača 2022.

Autor: Marija Malnar Zidarić, 26. 9. 2022. 16:55

Noć istraživača održat će se 30. rujna (petak) u petak od 17 do 22 sata u Exportdrvu na Delti.  

Osnovni je cilj manifestacije popularizirati znanost i približiti je djeci i mladima te svim zainteresiranima. Na postavljenim punktovima moći će se opažati i promatrati, ali i interaktivno sudjelovati u istraživanju znanosti.

Ulaz je besplatan.

 [više]

Bogat kulturni tjedan na VRisku junior

Autor: Marija Malnar Zidarić, 19. 9. 2022. 15:55

Fotografije:

https://vrisak.vbz.hr/utorak13-09-2022-vrisak-junior/

https://vrisak.vbz.hr/cetvrtak-15-09-2022-vrisak-junior/

https://vrisak.vbz.hr/petak-16-09-2022-vrisak-junior/

 

Učenici drugih i četvrtih te petih i šestih razreda posjetili su sa svojim učiteljicama i knjižničarkom u tjednu od 12. do 16. rujna 2022. petnaesti po redu sajam knjiga i festival autora VRisak, tj, VRisak junior u Dječjoj kući (Gradska knjižnica Rijeka). 

Kako nam je bilo, možete pogledati na linku: https://bit.ly/vrisakjunior

 

 [više]

NOVOST! Ispis potvrda o statusu školovanja za učenike osnovnih škola

Autor: Marija Malnar Zidarić, 16. 9. 2022. 08:46

Poštovani roditelji/skrbnici,

obavještavamo vas da je napravljena nadogradnja e-Dnevnika za učenike i roditelje kojom se u sustavu omogućio ispis potvrda o statusu školovanja za učenike osnovnih i srednjih škola. Učenici i roditelji sada mogu koristeći e-Dnevnik ispisati potvrdu u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u program i razred, odnosno da ima status redovitog učenika.

Potvrde o školovanju učenika mogu se koristiti za različite svrhe (ostvarivanje prava na učenički prijevoz, dječji doplatak, stipendiranje i druge). Generirana potvrda je u pdf formatu, sadrži elektronički pečat i nakon što ju učenik ili roditelj preuzmu na računalo ili mobilni uređaj mogu ju slati elektroničkom poštom ili ispisati, ovisno o potrebama.

Ispis potvrda omogućen je u e-Dnevniku za učenike i roditelje koji je dostupan na poveznici https://ocjene.skole.hr. Učenici i roditelji koji imaju instaliranu CARNET-ovu mobilnu aplikaciju za e-Dnevnik potvrde o školovanju mogu generirati i u mobilnoj aplikaciji.

Upute za rad u kojima je prikazan ispis potvrda dostupne su na poveznici: 

https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2022/09/e-Dnevnik-upute-za-ucenike-i-roditelje-1.pdf

 

 

 [više]

Rujanski izazov

Autor: Marija Malnar Zidarić, 8. 9. 2022. 10:53

Povodom Međunarodnoga dana pismenosti 8. rujna, pozivamo sve učenike na jedan izazov – nauči svaki dan novu riječ koristeći rječnike hrvatskoga, engleskoga i/ili talijanskoga jezika. Možeš li u mjesec dana naučiti 20/40/60 novih riječi koje će postati dio tvoga aktivnog rječnika?

 [više]

Prijam prvaša

Autor: Marija Malnar Zidarić, 6. 9. 2022. 10:38

Jučer smo u 17 sati na školskome dvorištu dočekali još jednu brojnu generaciju prvašića, njih čak 53. S uzbuđenjem su čekali početak prijma, kao i njihovi roditelji, ravnateljica škole i učiteljice Sidonija Grabar i Ljiljana Golić. Svima je to novi početak koji želimo zauvijek pamtiti.

 [više]

Raspored razreda po učionicama

Autor: Marija Malnar Zidarić, 4. 9. 2022. 13:35

5. a učionica 20            7. a učionica 14          8. a učionica 18

5. b učionica 17            7. b učionica 19          8. b učionica 10

6. a učionica 15            7. c učionica 11

6. b učionica 12

 

1. b/4. b učionica 5       3. a/4. a učionica 2     3. c učionica 4

1. a/2. a učionica 3     2. b/3. b učionica 6

 [više]

Početak nastavne godine 2022./2023.

Autor: Marija Malnar Zidarić, 30. 8. 2022. 12:55

Nastavna godina počinje 5. rujna 2022., a završava 21. lipnja 2023.

Prvi dan nastave (5. rujna):

1. razredi - svečani prijam u 17 sati

3. razredi - 8.00-9.35

2. i 4. razredi - 13.30-15.05

5. - 8. razred - 8.00 - 9.35

Svi učenici dolaze u školu (i 1. razredi) s praznim torbama kako bi ponijeli udžbenike.

Prvi tjedan nastave (od 6. rujna 2022.)

1. razredi - jutarnja smjena (od 8.00 do 9. 35 cijeli tjedan)

2. i 4. razredi - popodnevna smjena (od 13.30)

5. - 8. razredi - jutarnja smjena (stalno)

Produženi boravak kreće s radom 12. rujna 2022.

Sretan početak, dragi učenici i roditelji!

 [više]

DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI ZA UČENIKE KOJI SE ŠKOLUJU PO PRILAGOĐENOM PROGRAMU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasna Sandalj, 10. 8. 2022. 20:15

Dragi roditelji,

U prilogu se nalazi popis drugih obrazovnih materijala po razredima za učenike koji se školuju po prilagođenom programu, a koje je potrrebno naručiti za školsku 2022./2023. godinu.

S poštovanjem, Jasna Sandalj, ravnateljica 

 

 [više]

UPISI U PRODUŽENI BORAVAK ZA 1., 2. I 3. RAZREDE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasna Sandalj, 8. 8. 2022. 14:03

Dragi roditelji,

U privitku se nalaze Upisnica i Uvjeti upisa u produženi boravak za 2022./2023. školsku godinu za 1., 2. i 3. razrede.

Molimo Vas da svu potrebnu dokumentaciju dostavite u razdoblju od 22. do 31. kolovoza 2022. godine, od 8:00 do 15:00 sati u Školu ili na e-mail adresu: osturnic.uprava@ri.t-com.hr

Također, produženi boravak će započeti sa radom od 12.9.2022 godine. Drugim riječima, kao i do sada, prvi tjedan škole neće biti produženog boravka.

S poštovanjem, Jasna Sandalj, ravnateljica

 [više]

DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasna Sandalj, 11. 7. 2022. 15:07

Dragi roditelji,

U prilogu se nalazi popis drugih obrazovnih materijala po razredima koje je potrebno naručiti za školsku 2022./2023. godinu. 

S poštovanjem, Jasna Sandalj, ravnateljica 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Šetnja školom

Tableti 2020.g.

Tražilica

Tableti - razne upute

Kalendar
« Travanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Grad Rijeka

Anketa
Vaš omiljen predmet je:

Korisni linkovi
Carnet
CMS za škole logo
Osnovna škola Turnić Rijeka / Franje Čandeka 20, HR-51000 Rijeka / os-turnic-ri.skole.hr / os-turnic@os-turnic-ri.skole.hr
preskoči na navigaciju